Önder Aydın (Önder Aydın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Önder Aydın (Önder Aydın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 03-04-2011 (03:13)   Son Mesaj: 03-04-2011 (03:13)    Cevap: 0    Gösterim: 964  

    03-04-2011

    Önder Aydın (Önder Aydın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1979 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu ve aynı bölümde daha sonra lisans tamamladı. Uzun yıllar Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. UNESCO AIAP Ulusal Komitesi Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyeliği, Yeniden Sanat Grubu ve Ankara Çağdaş Sanatlar Vakfı kurucu üyesi oldu. Ulusal ve uluslararası sanat festivallerinde eserleri sergilendi.

    Bugüne kadar 17 kişisel sergi açan sanatçı, 200'ün üzerinde yurtiçi ve yurt dışı seçkin karma sergilere katıldı. Başta Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi olmak üzere Ankara Valiliği, Ordu Valiliği Kastamonu Valiliği, T.C. Ziraat Bankası, Emlakbank, Türkiye Kalkınma Bankası, özel koleksiyonlar ve ABD, Fransa, Rusya gibi ülkelerdeki koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Antik heykellerden esinlenerek oluşturduğu resimlerinde, tanrı ve tanrıça figürlerini güncel yaşam ortamlarının doğal görüntülerine taşır, zaman kavramına fantastik boyutlar içinde yaklaşır, gerçeklikle gerçek dışı arasındaki dönüşüme insancıl açılardan bakar.





    Latest 5 Biyografi





    Önder Aydın (Önder Aydın Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları