Nil Demirkazık (Nil Demirkazık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Nil Demirkazık (Nil Demirkazık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 03-03-2011 (02:14)   Son Mesaj: 03-03-2011 (02:14)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

    03-03-2011

    Nil Demirkazık (Nil Demirkazık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)


    1956 yılında Ankara'da doğan Nil Demirkazık, orta ve lise eğitimimi TED Ankara Kolejinde tamamladı. İsviçre'nin Fribourg şehrinde bulunan Fribourg Üniversitesi'nde Fransız Dili ve Grameri okuyup sertifika aldı. Daha sonra üniversite öğrenimi için Fransa'ya geçen Demirkazık, Paris Sorbonne Üniversitesi'nde İletişim Bölümü'nü bitirip diploma aldı.

    Türkiye'ye döndükten sonra Hacettepe Üniversitesi'nde Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü de bitirip ikinci üniversite diplomasını aldı. Master'ını Hacettepe Üniversitesi'nde tamamlayıp Bilim Uzmanı unvanına sahip olan Demirkazık, daha sonra İtalya Devlet bursunu kazanıp İtalya Siena Üniversitesi'nde İtalyanca eğitimi aldı.
    '
    Fransa'da okurken Türk Öğrencileri Derneğinin kurucusu olarak aktif görevlerde bulunan Demirkazık, Fransa'daki Türk işçilerinin gönüllü tercümanlığı görevlerinde çalıştı. Ayrıca Türkiye'de ve Fransa'da lisanslı basketbol oyuncusu olarak basketbol oynadı. İngilizce, Fransızca ve İtalyancayı çok iyi derecede bilmektedir.
    Demirkazık halen, Dünya ve Ülkemiz Çocuklarına Sağlık, Eğitim ve Yardım Derneği (ÇOCUK-DER) Genel Başkanlığını yürütmektedir.


    Siyaset yaşamına 2001 yılında AK Partiyle başlayan Demirkazık, 3 Kasım 2002 seçimlerinde bu partiden İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu. AK parti Genel Başkanı ile partinin seçim gezilerine katılarak 81 ili gezdi. Irak-ABD savaşı öncesi Irak Devleti tarafından Barış Elçisi olarak Bağdat'a davet edildi ve bu ülkede savaş başlayıncaya kadar kalarak Türkiye'nin savaş değil barış istediğini bir çok faaliyetler düzenleyerek anlatmaya çalıştı.

    Ayrıca çocuk hastanelerine ilaç yardımı yapan Demirkazık, El-Cezire TV ve Irak Satellite TV de canlı yayın konuğu olarak Türk halkının mesajlarını Irak halkına iletti. Enformasyon Bakanlığında 3 dilde yaptığı Basın toplantısını CNN International, Reuters, AP, AFP, BBC, Abudabi TV, ANN, MBC, LBC tarafından ülkelerine canlı yayın yaparak verildi.
    AB ile ilgili çalışmalar da yapan Demirkazık, 2202 Kopenhag, 2003 Atina, Selanik ve Brüksel zirvelerine katılarak Avrupalı liderler ve Devlet Başkanları ile Türkiye'nin neden AB ye alınması gerektiği ile ilgili görüşmeler yaptı. Bu liderler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Kıbrıs Rum kesimi Cumburbaşkanı Tassos Papadopuolos, Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu, AB Komisyon Başkanı Prodi gibi bir çok devlet adamı bulunmaktadır.


    28 Mart 2004 yerel seçimleri için Ankara Çankaya ilçesinden AK Parti Belediye Başkanı aday adayı olan Nil Demirkazık'ın "Nil'in Ak Günlüğü" isimli bir kitabı 2003 Eylül ayında yayınlanmıştır.


    2007 seçimlerinde Diyarbakır'dan Bağımsız milletvekili adayı oldu ve seçilemedi.


    Evli ve iki kızı var.


    Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Van illerinde siyasi çalışmalarda ve gözlemlerde bulundu. Diyarbakır İHD üyesidir. Batman’da yerel gazete olan Batman Petrol gazetesi ve Van’da Yeni Bakış gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.


    Nil Demirkazık, yaptığı bir takım konuşmalar ve kendisine ait olan bazı fotoğraflar nedeniyle “terör örgütü üyeliği” suçundan 14 Kasım 2007 günü'tutuklandı.


    Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde evinden alınarak, Ankara Adalet Sarayı’na getirilen Demirkazık, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen tarafından sorgulandı. Demirkazık, sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.


    Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkartılan Demirkazık, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 220/7. maddesi yollamasıyla “terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği” iddiasıyla 314/2. maddesinde düzenlenen “terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı.


    Demirkazık’ın, mahkemedeki ifadesinde, “şiddete karşı olduğunu” savunarak, hakkındaki iddiaları reddettiği öğrenildi. Nil Demirkazık, Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından cezaevine gönderildi.


    Demirkazık, cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılırken gazetecilerin soruları üzerine,
    “Örgüt üyesi değilim.
    Suçlamayı kabul etmiyorum.
    Örgüt üyesi olduğumu ben de sizinle öğrendim.
    Sanırım örgüttekiler de bunu bilmiyor”
    dedi.




    Latest 5 Biyografi





    Nil Demirkazık (Nil Demirkazık Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları