Demirkazık'da katbolan dağcıdan sevindirici haber   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-09-2011 (14:06)   Son Mesaj: 02-09-2011 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 645  

    02-09-2011

    Demirkazık'da katbolan dağcıdan sevindirici haber

    Demirkazık'da katbolan dağcıdan sevindirici haber


    Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolduğu bildirilen dağcı Serkan Kaya'nın arkadaşları ile irtibat kurduğu ve dağdan inişe geçtiği bildirildi.

    Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolduğu bildirilen dağcı Serkan Kaya'nın arkadaşları ile irtibat kurduğu ve dağdan inişe geçtiği bildirildi.

    NASIL KAYBOLDU?

    Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan gelen 3 kişilik dağcı ekibi gece Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçti. Sabah saatlerinde yaklaşık 2 bin 900 metre rakımlı Emni Vadisi Avcıbeli bölgesine gelen dağcılar, 156 jandarma imdat telefonunu arayarak arkadaşlarından Serkan Kaya'nın kaybolduğu bilgisini verdi.
    Bunun üzerine harekete geçen jandarma ve AKUT ekipleri, Kaya'nın bulunması için arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

    Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili kendilerine de bilgi verildiğini ifade ederek, ''Bir dağcımızın kaybolduğu bilgisi bize de geldi. Bölgedeki dağcılarımızla temasa geçerek arama-kurtarma çalışmalarına başladık'' dedi.

    VALİNİN AÇIKLAMASI

    Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolan dağcının bulunması için jandarma ve AKUT ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

    Niğde Vali Vekili Polat Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kişilik dağcı ekibinin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na zirve tırmanışı yaptığını, dönüş yolunda bir dağcının kaybolduğunu belirtti.

    Kayıp dağcının gayrimenkul eksperliği yapan Serkan Kaya (33) olduğunu ifade eden Kara, şu bilgileri verdi:

    ''İstanbul'dan gelen 3 kişilik ekip, Kanlıtepe bölgesinden zirve tırmanışı yaptıktan sonra dönüşe geçmişler. Dönüş yolunda Serkan Kaya, diğer iki arkadaşı ile kamp yerinde buluşmak için önceden hareket etmiş. Ancak, sabah saatlerinde diğer iki kişi, kamp yerinde Serkan Kaya'yı bulamayınca kayıp ihbarında bulunmuşlar. İhbar sonucu arama-kurtarma çalışmaları başlattık. Jandarma ve AKUT ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede arama çalışmaları yapıyor. Dağcının kayıp olduğu bildirilen bölge Adana sınırına çok yakın olduğu için Adana'dan da yardım isteyeceğiz.''

    Niğde Dağcılık İl Temsilcisi Yusuf Biltekin de, dağcı grubunun pazartesi günü Çukurbağ köyünden yola çıkarak Demirkazık Dağı'na hareket ettiklerini öğrendiklerini bildirdi.

    Biltekin, ''Köye cuma günü döneceklerini jandarmaya ve köydeki rehberlerine bildirmişler. Ancak, Serkan Kaya'nın sabaha karşı kaybolduğu bilgisi geldi. Niğdeli dağcılarla arama çalışmalarına katılmak için bölgeye hareket ettik'' diye konuştu.




    Demirkazık'da katbolan dağcıdan sevindirici haber Yorumları