Mücahit Erdal Koç (Mücahit Erdal Koç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mücahit Erdal Koç (Mücahit Erdal Koç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 01-12-2011 (12:55)   Son Mesaj: 01-12-2011 (12:55)    Cevap: 0    Gösterim: 1256  

    01-12-2011

    Mücahit Erdal Koç (Mücahit Erdal Koç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    18 Eylül 1980 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. İlkokulu babasının görev icabı gittiği Zara'da, Liseyi Sivas'ta bitirdi. Lise dönemlerinde yaz tatillerinde İstanbul, Yalova, İzmit, Düzce, Ankara ve birçok batı şehirlerde çeşitli mesleklerde çalıştı. Bunun amacı hem bu şehirleri görmek, tanımak, hem de okul harçlıklarını çıkarmaktı. Liseyi bitirmesinin ardından, bir çok radyoda program yaptı, 2000-2002 yıllarında gazeteciliğe başladı. Ulusal birçok gazetenin Sivas temsilciliğini yaptı. İstanbuldan gelen muhabirlik tekliflerini ve bir çok arkadaşının ısrarlarına rağmen memleketi Sivası çok sevdiğinden ayrılmak istemedi ve teklifleri reddetti. Ekomonik sıkıntı yüzünden gazeteciliğe bir dönem ara verdi. 2002 yılının yaz aylarından itibaren, birçok inşaat işleri, tekstik fabrikaları, gazete dağıtım ve çeşitli sektörlerde çalıştı, 2004 yılında Sivas Radyo Televizyonunda gazete dağıtım elemanı olarak işe başladı ve bir süre sonra muhabirliğe geçti. Sivas'a yeni bir habercilik anlayışı getiren Koç, yaptığı haberlerinde, öncelikle Sivas'ın menfaatini gözönünde tutarak, bugüne kadar yapılan yerel haberlerin, bürokrasinin reklam haberi gibi olduğunu görerek, bürokrasiyi sorgulayan, yöneticileri iğneleyen ve görevlerinde ihmal gibi hataları bulup, bunların düzeltilmesi için sık sık haberlerine konu etti. Her gün bir mahalleye gitmeye çalışan Koç, Sivas'ta aranan muhabirlerden biri oldu ve bir süre sonra Srt Haber Müdürü ve aynı zamanda Gazete Sivas adlı gazetede de muhabirlik yapmaya başladı.


    Yaklaşık 2 yıllık haber müdürlüğü döneminde, Televizyona stajer olarak gelen onlarca Radyo Tv bölümü öğrencilerine, habercilik kursları, kamera teknikleri gibi dersler vererek, gittiği haberlerde bizzat yanında götürüp uygulamalı kurslar verdi. Hem kendi işini, hem de iş öğrenmek isteyen çocuklara bu işi sevdirerek, Sivas'ta bulunan 3 yerel tv ye ve bir çok ulusal kanalın muhabir ihtiyacını karşılamakta büyük etkisi oldu. Şu an yetiştirdiği öğrencilerinin, 4 tanesi Sipas tv, 3 tanesi tv 58 kanalı, 2 tanesi Star tv, 2 tanesi Samanyolu tv, 1 tanesi Erciyes tv olmak üzere bir çok yerel ve ulusal kanalda çalışmalarına ön ayak oldu.


    Halen Sivas Radyo Televizyonunda çalışmakta olan Koç, medya ve reklam alanında da faaliyetlerini sürdürmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    Mücahit Erdal Koç (Mücahit Erdal Koç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları