Muzaffer Buyrukçu (Muzaffer Buyrukçu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Muzaffer Buyrukçu (Muzaffer Buyrukçu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 01-12-2011 (14:10)   Son Mesaj: 01-12-2011 (14:10)    Cevap: 0    Gösterim: 1130  

    01-12-2011

    Muzaffer Buyrukçu (Muzaffer Buyrukçu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Edebiyat


    Çağdaş Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden, öykü ve roman yazarı Muzaffer Buyrukçu evinde ölü bulundu. Ölümü 5 gün sonra anlaşıldı. Buyrukçu’nun öldüğü, yalnız yaşadığı Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi Menekşe Sokak 16 numaralı evden gelen kokular nedeniyle komşularının polisi araması üzerine ortaya çıktı.


    HASTANE ALMAMIŞTI
    Buyrukçu, uzun zamandır akciğer yetmezliği çekiyordu. Bu nedenle 2006 yılının şubat ayında rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Yakınlarının ifadesine göre iki üniversite hastanesi Buyrukçu’yu acil servise almayıp para istemişti, bir hastanede de kalbi durmuş, sonra çalıştırmışlardı. Sonuçta Buyrukçu, Özel İsviçre Hastanesi tarafından tedavi edilmişti.
    1930’da Niğde’de doğan Buyrukçu; daha sonra ailesiyle beraber İstanbul’a geldi. Öğrenimini orta 2’nci sınıfta yarıda bıraktı. Küçük yaşta çalışma hayatına atılan Buyrukçu, İstanbul ve İzmir’te aşçı yamaklığı, kunduracılık, inşaat işçiliği, frezecilik, Son Telgraf Gazetesi’nde müstahdemlik yaptı. Daha sonra Toprak Mahsulleri Ofisi’nde memur olarak çalışmaya başlayan Buyrukçu, 1971’de buradan emekli oldu.


    Bir çocuk babası olan Muzaffer Buyrukçu, edebiyatımızın en saygın ödülleri kabul edilen Haldun Taner Öykü Ödülü, Yunus Nadi Öykü Armağanı, Sait Faik Hikaye Armağanı gibi ödüllerin de sahibiydi.






    Latest 5 Biyografi





    Muzaffer Buyrukçu (Muzaffer Buyrukçu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları