Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler (Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler (Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 01-07-2011 (02:25)   Son Mesaj: 01-07-2011 (02:25)    Cevap: 0    Gösterim: 631  

    01-07-2011

    Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler (Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Egitim


    1961 yılında Gümüşhane’nin Köse ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu Köse’ de okudu. 1975 yılında Trabzon İmam-Hatip Lisesinde başladığı Lise eğitimini 1979 yılında Gümüşhane de tamamladı ve aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı.


    1984 yılı Haziran döneminde bu Fakültenin Tefsir-Hadis Bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir Bilim dalında Doktora’ya başladı. Aynı yıl Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir yıl süreyle öğretmen olarak görev yaptı. 1986 yılı başında Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatına idareci olarak atandı ve bu görevine yaklaşık iki yıl devam etti. Daha sonra Keçiören Adâlet Meslek Lisesine öğretmen olarak atandı. 1991 yılında “Kur’ân’da Ehl-i Kitap” (Kur’ân-ı Kerim’de Yahudiler ve Hıristiyanlar) isimli teziyle doktor oldu. Bu çalışması Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kitap olarak yayınlandı.


    Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından açılan bir yıllık yabancı dil eğitiminden sonra devam ettiği Temel Eğitim Kursunu başarı ile tamamlayarak sertifikasını aldı.' 1992 yılında askerliğini Ankara ve Edirne’de yaptı. 1994 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde açılan sınavı kazanarak bu Fakültede Yrd. Doç. Kadrosunda Öğretim Üyesi oldu. Aynı Fakültenin Tefsir Anabilim dalına öğretim üyeliği ve iki yıl boyunca bölüm başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra Sosyal Bilimler Enstitüsünde yönetim kurulu üyeliği ve Müdür Yardımcılığı yaptı.


    1999 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin açtığı öğretim üyeliği sınavını kazanarak bu Fakülte’de göreve başladı. Aynı yıl girdiği sınavları kazanarak doçent' oldu. 2006 yılında profesör oldu. Halen bu Fakültede öğretim üyesi ve dekan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler (Prof. Dr. Muhammed Fatih Kesler Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları