Muhammed Atta (Muhammed Atta Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Muhammed Atta (Muhammed Atta Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 01-07-2011 (03:04)   Son Mesaj: 01-07-2011 (03:04)    Cevap: 0    Gösterim: 1109  

    01-07-2011

    Muhammed Atta (Muhammed Atta Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Organize Suclar


    11 Eylül terörist saldırısında Amerika'daki Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpan uçağı kaçıran, Birleşik Devletler Adalet Bakanlığı tarafından teşhis edilen 5 teröristten biri. Saldırının lideri olduğuna inanılıyor.


    Muhammed Atta, 1 Eylül 1968’de Mısır, Kafr El Sheikh’de (Nil Deltasında bir şehir) doğdu. Kahire’de büyüdü ve Kahire Üniversitesinden mimar olarak mezun oldu. Daha sonra, 1993 – 1999 yılları arası Hamburg Teknik Üniversitesinde şehir Planlama okumak üzere Almanya’ya taşındı. Başlangıçta; Muhammed Atta, 1986’da İsrail tarafından kontrol edilen West Bank’de bir otobüsü bombalayan Ürdünlü Mahmud Mahmud Atta ile karıştırıldı.


    Almanya’da bulunan gerçek Muhammed Atta, Birleşik Arap Emirlikleri’nin vatandaşlığına geçmek için başvurmuştu. Alman arkadaşları onu dini inançları kuvvetli, zeki ve Batı’nın Ortadoğu politikalarına (Oslo süreci ve Körfez Savaşı dahil) kızgın olarak tanımlıyorlar.


    Muhammed Atta Almanya’da iken gittikçe daha dindar olmaya başladı; özellikle, 1995 yılında Mekke’ye hacca gittikten ve 1999 yılında İslâmi bir gruba katıldıktan sonra.' 1999’un sonlarında muhtemelen Orta Doğu ülkelerinin seyahat vizelerinin silinmesi için pasaportunun kaybolduğunu bildirdi. Temmuz 2000’de Florida, Venice’deki Huffman Uluslararası Havacılığa kaydoldu. Her zaman Amerikan Havayolları 175 sefer sayılı uçağın korsanlarından Marwan Alshehhi ile beraberdi. Atta, Suudi Kraliyet ailesi asıllı olduğunu iddia ediyor ve Alshehhi’yi koruması olarak tanıştırıyordu. Aralık ayında, Miami bölgesine Boing 727 simulatörleri ile çalışmak için gitti. Daha sonra Almanya’ya döndü ve Mayıs 2001’de tekrar ayrılarak önce İspanya’ya oradan da Florida’ya gitti.


    Birleşik Devletler araştırmacıları 4 Eylül’de Atta’nın Birleşik Arap Emirliklerindeki Mustafa Ahmed’e bir paket gönderdiğini iddia ettiler. (Mustafa Ahmed Usama Bin Ladin’in terör örgütü olan El-Kaide’nin parasal kaynaklarınla ilgilenen kişi)


    Saldırıdan önceki hafta, Florida spor barında içki içip video oyunları oynarken görüldü. ( Not: Çok kişi Atta’nın biyografisinin bu kısmı hakkında tereddütlü, çünkü bu kadar dindar, dini açıdan radikal bir kişinin kendisini şehitliğe hazırlamak yerine, dinin birçok ana kuralını ihlal edeceğine ihtimal vermiyor.) Atta, saldırıdan önceki günü başka bir hava korsanı olan Abdülaziz Alomari ile Maine, Güney Portland ve Scarborough’da geçirdi. 11 Eylül sabahı, Portland Uluslararası Havalimanına gidip, Boston Logan Havalimanına giden, 11 sefer sayılı Amerikan Havayolları uçağına bindiler.


    Çantalarından bir tanesi 11 sefer sayılı uçağa konmamıştı ve sonradan bu çantanın içinde havayolları üniforması, uçuş el kitapları ve 4 sayfalık Arapça bir doküman bulundu. Bu eşyaların aynısı diğer 3 uçakta bulunan teröristlerde de bulundu. Bu dokümanlarda bir talimatlar listesi vardı: “Ölüm için yemin et, niyetlerini yenile.”, “Tamamen huzurlu hissetmelisin, çünkü cennetle buluşmana az kaldı.” “Gitmeden silahını kontrol et. Kesim sırasında hayvanını rahatsız etmemek için bıçağını bilemelisin.”


    Atta’nın terörist saldırının lideri olduğuna ve pilotluk yaptığına inanılıyor. Amerika Birleşik Devleti hükümeti tarafından yayınlanan bir videoya göre Usama Bin Laden terörist saldırının lideri olarak Atta’yı gösteriyordu. Emekli bir avukat olan Atta’nın babası ile yapılan bir söyleşide yapılan bu suçlamaların saçma olduğunu ve oğlunun çok kibar ve utangaç olduğunu söyledi.






    Latest 5 Biyografi





    Muhammed Atta (Muhammed Atta Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları