Mesude Nursuna Memecan (Mesude Nursuna Memecan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mesude Nursuna Memecan (Mesude Nursuna Memecan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 12-25-2010 (00:12)   Son Mesaj: 12-25-2010 (00:12)    Cevap: 0    Gösterim: 1061  

    12-25-2010

    Mesude Nursuna Memecan (Mesude Nursuna Memecan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    23 Temmuz 1957'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Ş. Şükrü, annesinin adı Gülbahar'dır. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.


    Yüksek lisansını ABD'de Temple Üniversitesi'nde işletme alanında tamamladı. New York Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Programı'na devam etti.


    ABD'de yazılım mühendisi olarak, Türkiye'de Citibank'ta Elektronik Bankacılık'ta, Yapı Kredi Yatırım'da Kurumsal Finansman biriminin kuruluşunda, Özel Bankacılık biriminde çalıştı. Kendi kurduğu yayıncılık şirketi, şirket dergileri yayıncılığı, tanıtım, reklam işlerinden sonra çocuk yayınları ve lisans ve telif hakları pazarlaması alanlarında faaliyet göstermekte.


    Robert Kolej Mezunlar Derneği ve Türk-Amerikan İş Forumu'nda aktif olarak dernek faaliyetlerine katıldı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Memecan, Salih Memecan ile evli ve 2 çocuk annesidir.


    22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir.






    Latest 5 Biyografi





    Mesude Nursuna Memecan (Mesude Nursuna Memecan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları