Masum Türker (Masum Türker Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Masum Türker (Masum Türker Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 12-14-2010 (07:32)   Son Mesaj: 12-14-2010 (07:32)    Cevap: 0    Gösterim: 1293  

    12-14-2010

    Masum Türker (Masum Türker Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1951 yılında Mardin'de'doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Yeminli Mali Müşavirlik, Türkiye Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Genel Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) Eğitim Komitesi Üyeliği, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanlığı, Gazete Sahipleri Derneği Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Bolu İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevliliği, Güneş Gazetesi Murahhas Üyeliği, Yeni Yüzyıl Yazarlığı, Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği, Demokrat Merkez Parti genel başkan yardımcılığı, 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve 2 Çocuk babasıdır.


    ANAP, DYP ve DMP gibi sağ partilerde siyaset yapan Türker, 1984 ile 1989 yılları arasında İstanbul-Sarıyer’den Anavatan Partisi (ANAP) Belediye Meclis üyeliği görevini yürütmüştür. Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu Demokrat Merkez Parti'de halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur. 1991 yılında DYP'den milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. 1999 yılında ise Demokratik Sol Parti'den İstanbul Milletvekili seçilmiş ve 57. Hükümetin son iki buçuk ayında Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Türker, 2004 yılında yapılan Yerel Yönetimler Seçimi'nde DSP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yüzde 1.3 oy almıştır.


    2000 yılında TBMM'de Komisyon Başkanı olarak Susurluk Dosyası sanığı ve dönemin Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar'ın aklanmasını sağlamıştır. 16 Haziran 2000 tarihli Radikal Gazetesinde şöyle bir ifade yer almaktadır: “DSP'li Masum Türker, İbrahim Yavuz Bildik, Hasan Erçelebi, Hasan Gülay, ANAP'lı Sühan Özkan, Beyhan Aslan, DYP'li Bekir Aksoy ve FP'li Lütfü Yalman Ağar'ı akladı.”
    Yine aynı dönemde YÖK Başkanı ve aralarında İstanbul Üniversitesi Rektörü'nün de bulunduğu 12 rektör hakkında “usulsüzlük” ve “görevi suiistimal” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan, kendisinin de üyesi olduğu Meclis YÖK Araştırma Komisyonun hazırladığı rapora muhalefet etmiştir. Masum Türker, Hesap Uzmanlığı alanında doktora sahibidir. Doktorasını, milletvekilliğinin sona ermesinin hemen ardından 2003 yılında İstanbul Üniversitesi'nde yapmıştır.
    DSP Genel Sekreterliği görevini bırakarak 20 Ekim 2008 tarihinde Ankara'da yapılan, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TURMOB) 19. Seçimli Olağan Genel Kurulunda iki yıl süreyle başkanlığa seçilmiştir.


    Zeki Sezer’in genel başkanlıktan istifasından sonra toplanan 17 Mayıs 2009 Olağanüstü Kurultayı’nda DSP Genel Merkez yöneticilerinin desteğiyle DSP Genel Başkanlığı’na seçilmiştir.






    Latest 5 Biyografi





    Masum Türker (Masum Türker Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları