Masum Türker Kılıçdaroğlu'nu ti'ye aldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (13:36)   Son Mesaj: 01-13-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 690  

    01-13-2011

    Masum Türker Kılıçdaroğlu'nu ti'ye aldı

    Masum Türker Kılıçdaroğlu'nu ti'ye aldı


    Referandumda oy kullanamayan Kılıçdaroğlu'nun, seçimlerde aday olmayacığı iddiasını ortaya atan DSP Lideri Türker, hukukçuların 'oy kullanabilir' görüşünü ti'ye alarak yorumladı.

    DSP Genel Başkanı Masum Türker, referandumda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Anayasa'nın geçici 16. maddesine göre genel seçimde milletvekili seçilemeyebileceği iddiasıyla ilgili soruları cevapladı. DSP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Türker, Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde, "Milletvekili olduğu için istediği yerde oyunu kullanabilir." şeklinde hukukçu görüşü olmasına rağmen kullanamamasını örnek göstererek, "Madem hukukçuları böyle demiş, inşallah referandumda oy kullanabilirsin diyen hukukçulara benzemezler." dedi.

    Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde başlattığı seçim çalışmalarını İzmir'de üç gün boyunca sürdüreceğini belirten Masum Türker'in basın toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş ve Adana Milletvekili Mustafa Vural da katıldı.

    Partisinin genel seçime hazırlandığı belirten Genel Başkan Türker, bir gazetecinin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimdeki durumunu sorması üzerine, bu konuda AKP hükümetinden kurtulmak için CHP'ye iyi niyetle destek verdiğini söyledi: "Anayasamız'da böyle bir geçici madde var. Bugün çeşitli hukuki tartışmalar yapılıyor, iki faklı hukukçu görüşü var. Kendi partimde bile iki görüşte olanlar var. Kararı yargı vecektir. YSK'ye başvurulduğu zaman 79. madde gereği seçim başlamadığı için açıklama yapamamaktadır. Ola ki gündeme gelir de seçime giderken değer verdiğimiz bir arkadaşımızın zor durumda kalmaması için, 'Aday olamayabilir, tedbir alın.' dedim. İlk ciddi tepki AKP kanadından geldi. Bir telaş içinde, bu maddenin geçici olduğunu söylediler. Madem geçici, gelin bu maddeyi kaldıralım. Biliyorsunuz referandumunu, BDP'ye mensup hem milletvekili hem bölge insanı boykot etti. Buradaki sayılar, seçim dengesini bozabilecek boyuttadır. Birilerinin itirazı üzerine Türkiye'nin farklı yerlerindeki seçim kurullarından farklı kararlar çıkabilir. Bunun açıklığa kavuşturulmasını istiyorum. Kılıçdaroğlu'nun zor duumda bırakılmaması için söyledim. Hukukçuları problem yok diyorsa ve kendisi de eminse problem yok. Hizbullah'ı serbest bırakan hukukçular var. Benzer şekilde tutuklu olarak yargıçlar var." şeklinde konuştu.

    Meselenin bu kadar büyütüleceğini sanmadığını aktaran Masum Türker, bu konuda YSK'nin suskunluğunu bozması ve açıklama yapması çağrısında bulundu. İkinci bir şık olarak da AK Parti'nin geçici 16. maddeyi kaldırmasını öneren Türker, "Bu geçekten kadük ve içi boş bir maddedir, AKP kaldırsın. Kaldı ki Başbakan'ın CHP'ye borcu var. Madem bu madde geçici, neden tutuyoruz? İktidar erkinin bunu yanlış kullanabileceği kaygısıyla gündeme getirdim. Kötü niyetim olsaydı, seçim zamanında gündeme getirirdim. Tedbir alınacak bir zamanda kazanan kim olursa olsun, AKP'yi iktidardan götürebilecek herkese yardımcı oluyoruz. Kılıçdaroğlu'na başarılar diliyorum." dedi.
    Diğer bir soru da Kars'taki anıtla ilgili oldu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "ucube" olarak nitelendirdiği heykelle ilgili görüşleri sorulan DSP Genel Başkanı Türker, bunun Türkiye'nin geleceği açısından vahim bir değerlendirme olduğunu savundu.




    Masum Türker Kılıçdaroğlu'nu ti'ye aldı Yorumları