Dr. Kostas Karamanlis (Dr. Kostas Karamanlis Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Kostas Karamanlis (Dr. Kostas Karamanlis Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 12-10-2010 (23:12)   Son Mesaj: 12-10-2010 (23:12)    Cevap: 0    Gösterim: 624  

    12-10-2010

    Dr. Kostas Karamanlis (Dr. Kostas Karamanlis Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Yunanistan'da siyasete yön vermiş bir ailenin üyesi... Ülkenin en etkili siyasetçilerden biri olan Konstantin Karamanlis'in yeğeni.


    Atina'da 1956 yılında doğan Karamanlis, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek, Amerika Birleşik Devletleri'nde diplomasi tarihi doktorası yaptı.


    Siyaset basamaklarını hızla tırmanan Karamanlis, Yunan tarihine yön veren önemli ve güçlü ailelerden birinin üyesi.


    Amca Konstantin Karamanlis, 1955-1963 ardında da, 1974-1980 arasında Yunanistan'da başbakanlık koltuğunda oturdu.


    1980'lerde parti içinde sivrilen Kostas Karamanlis, 1996 yılında bir seçim yenilgisinin ardından yeni umut olarak parti liderliğine getirildi.


    Amcasının 1955’te 48 yaşındayken seçilmesiyle elde ettiği en genç başbakan unvanını da devralan 47 yaşındaki Karamanlis, hayır işleri alanında son derece faal olan Natassa Karamanlis ile evli. Çiftin 2003’te dünyaya gelen ikiz çocukları var.


    Kostas Karamanlis, Yunanistan’ı, 1979’da Avrupa Ekonomik Topluluğu’na sokan amcası Konstantin Karamanlis gibi, Avrupa’yla entegrasyonu savunuyor. Karamanlis seçim kampanyasında, rakibi Yorgo Papandreu gibi, Türkiye’yle iyi ilişkiler kurulmasını işledi ve Türkiye’yi Avrupa Birliği yolunda destekleyeceklerini vurguladı.


    Karamanlis’in Kıbrıs konusundaki tavrı da, sorunun Annan Planı çerçevesinde müzakere edilmesi yönünde. Batı Trakya’da, geçmişte demokratik bir ülke ile bağdaşmayan bazı uygulamalar yapıldığını dile getiren Karamanlis, etnik kökene dayalı bir azınlık tanımlaması yapmayacağını ifade ediyor.


    2000'de kıl payı kaybetmişti
    Yeni Demokrasi Partisi'nin lideri olarak PASOK'la girdiği ilk çatışmada, yani 2000 yılı Nisan ayı seçiminde kıl payı kaybeden Karamanlis, bu yenilginin ardından zaman zaman katı yöntemler uygulayarak partisi üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırdı.
    2000 yılı seçimlerini kaybeden Karamanlis için "Bir sonraki seçimin galibi olacak" yorumları siyasi gözlemcilerin ağızından düşmüyordu.


    Ülkenin en genç başbakanı unvanını taşıyacak Kostas Karamanlis, daha önce seçimle iş başına gelip bir görevde bulunmadı.


    Bu yüzden, muhalifleri Karamanlis'in siyasi deneyimi olmadığı iddiasını görev süresi boyunca kullanacak gibi görünüyor.


    Yunanistan’da genel seçimlerden yeni bir iktidar çıktı.
    11 yıl süren sosyalist PASOK partisi yönetiminin ardından merkez sağdaki Yeni Demokrasi Partisi iktidarı devraldı. İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde oyların yüzde 97’sinin sayıldığını ve YDP’nin yüzde 45.50, PASOK’un yüzde 40.57 oranında oy aldığının belirlendiğini duyurdu.
    Pasok'tan Kutlama
    İlk sonuçların alınmasının ardından PASOK lideri Yorgo Papandreu düzenlediği basın toplantısıyla rakibi Kostas Karamanlis’i kutladı. Papandreu ayrıca, yeni iktidarı Kıbrıs konusunda yeni zor bir döneme girildiği uyarısını yaptı.
    Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis ise, Yunan halkının genel seçimlerde tercihini yeni bir hükümetten yana kullandığını söyledi. Simitis, basına yaptığı açıklamada, seçimi kazanan YDP’nin, yapıcı politikalar uygulayarak, halkın bu tercihine karşılık vermesini umduğunu belirtti.

    Simitis: Halk'Tercihini Yaptı
    Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, Yunan halkının genel seçimlerde tercihini yeni bir hükümetten yana kullandığını söyledi. Simitis, basına yaptığı açıklamada, seçimi kazanan Yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP), halkın bu tercihine, yapıcı politikalar uygulayarak karşılık vermesini umduğunu belirtti.




    Latest 5 Biyografi





    Dr. Kostas Karamanlis (Dr. Kostas Karamanlis Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları