Karamanlis: 'Annan Planı Müzakerelere Zemin Değil'   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-15-2008 (23:57)   Son Mesaj: 03-15-2008 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    03-15-2008

    Karamanlis: 'Annan Planı Müzakerelere Zemin Değil'

    Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, BM Tarafından Hazırlanan ve Kıbrıs Sorununa Kapsamlı Bir Çözümü Öngören Annan Planının, 'Kıbrıs Sorununun Çözüm Müzakerelerine Artık Zemin Olamayacağını, Çünkü Bu Planın Kıbrıs Rumlarının Büyük Çoğunluğu Tarafından Reddedildiğini' Söyledi.




    Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, BM tarafından hazırlanan ve Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözümü öngören Annan planının, ''Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerine artık zemin olamayacağını, çünkü bu planın Kıbrıs Rumlarının büyük çoğunluğu tarafından reddedildiğini'' söyledi.
    Karamanlis'in bu açıklaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Birliği'ne (AB) üye 26 ülkenin devlet ya da hükümet başkanlarına gönderdiği ve Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinde Annan planının zemin oluşturmasını istediği mektubundan sonra geldi.

    Karamanlis, ayrıca Kıbrıs'ta yaşayabilir bir çözüme ulaşabilmek için yapılacak çabalara Yunanistan'ın katkıda bulunacağını kaydetti.

    Karamanlis, ''Teyit etmek isterim ki, Türkiye'nin AB yolu, AB kararlarında açıkça belirtilen kıstas ve ön koşulların yerine getirilmesine bağlıdır'' dedi.




    Karamanlis: 'Annan Planı Müzakerelere Zemin Değil' Yorumları