İsmail Yiğit (İsmail Yiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İsmail Yiğit (İsmail Yiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 12-03-2010 (20:47)   Son Mesaj: 12-03-2010 (20:47)    Cevap: 0    Gösterim: 1174  

    12-03-2010

    İsmail Yiğit (İsmail Yiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    İsmail yiğit, geleneksel Türk Çinileri üzerine eser veren günümüzün en önemli sanatçılarındandır.


    1963 yılında' Kütahya’ da' doğdu. Diğer çini' ustalarının aksine, aileden çinici olmayan Yiğit, mesleki' eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde tamamladı. Seramik Bölümden mezun olduktan sonra, önemli çini ustalarıyla çalıştı.


    '16. yüzyıl keramiği ve çinisi üzerine çeşitli koleksiyonlarda ve tanınmış müzelerde yaptığı araştırmaların yanı sıra, İstanbul, Bursa ve Edirne' gibi kentlerdeki camii, türbe ve külliyelerde yeralan çiniler üzerinde çalışmalar yaptı.


    1990 yılında, mezun olduğu üniversitenin adına ithafen Marmara Çini adını verdiği atölyesini kurdu.


    Seramik' seramik sektörüne hizmet' verdiği atölyesinde öğrenciler ve çalışanlarının eğitimine de ağırlık veren sanatçı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesin’de vermekte olduğu derslerle de geleneksel çini sanatının gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir misyon üstlenmektedir.


    İsmail Yiğit, yurtiçinde ve dışında 1994 yılından beri pek çok sergi düzenlenmiş, sergilerinin yanı sıra pek çok önemli yapının çini restorasyonuna imzasını atmıştır.






    Latest 5 Biyografi





    İsmail Yiğit (İsmail Yiğit Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları