İbrahim Kavaz (İbrahim Kavaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İbrahim Kavaz (İbrahim Kavaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 11-24-2010 (23:39)   Son Mesaj: 11-24-2010 (23:39)    Cevap: 0    Gösterim: 1181  

    11-24-2010

    İbrahim Kavaz (İbrahim Kavaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    İbrahim Kavaz, 15 Ocak 1955'te Erzurum Horasan'da doğdu. Babasının adı Ekrem, annesinin adı Afife'dir.


    Öğretim Üyesi; Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını, Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı'nda tamamladı.


    Bir süre öğretmenlik yaptı. Atatürk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1997'de doçent, 2003'te profesör oldu.


    Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü. Türk Edebiyatı alanında basılı 6 kitabının yanı sıra bilimsel alanda çok sayıda makalesi yayınlandı.



    23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. İyi düzeyde Fransızca ve Arapça bilen Kavaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.




    Latest 5 Biyografi





    İbrahim Kavaz (İbrahim Kavaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları