Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu (Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu (Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 11-21-2010 (02:27)   Son Mesaj: 11-21-2010 (02:27)    Cevap: 0    Gösterim: 825  

    11-21-2010

    Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu (Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    1963 yılında Tosya’da doğdu. 1981 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde yüksek öğrenimine başladı, 1985 yılında Zooteknist Ziraat Mühendisi unvanı ile mezun oldu. Aynı yıl mezun olduğu bölümde yüksek lisans eğitimine başladı. 1986 yılında araştırma görevlisi oldu, 1987 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanı aldı.


    1988 yılında yabancı dil kursu ve doktora öğrenimi için İngiltere’ye gitti. İngilizce dil eğitimini Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nde, doktora eğitimini 1993 yılında Leeds Üniversitesi Hayvan Fizyolojisi ve Besleme Bölümü’nde tamamladı. Aynı yıl Türkiye’ye döndü ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nde yardımcı doçent ünvanı ile göreve başladı. 1995 yılında doçent, 2001 yılında profesör oldu.


    Ç.Ü. Dış İlişkiler, AB 6 Çerçeve Programı Koordinatörlüğü, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Başkanlığı,' Zootekni Bölümü Başkanlığı ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, TÜBİTAK-Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Grubu (TOVAG) Danışma Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.


    Üniversite içi görevleri yanında, halen Çukurova Zootekni Derneği (Avrupa Zootekni Federasyonu, EAAP Türkiye Temsilcisi) Başkanlığı, TÜBİTAK-Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Grubu (TOVAG) Yürütme Komitesi üyeliği, Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Danışma Kurulu üyeliği ve Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Gıda, Tarım, Biyoteknoloji alanı Türk Delegasyonunda Uzman üye olarak görev yapmaktadır.


    World’s Poultry Science Association, British Society of Animal Science, Hayvan Besleme Bilim Derneği ve Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği’nin aktif üyesidir. Uluslararası ve ulusal nitelikli bilimsel makale, bildiri ve yem, yem teknolojisi ve hayvan besleme alanında 4 kitabı vardır.


    Uluslararası ve ulusal nitelikli 5 ayrı bilimsel derginin editörler kurulunda da görev yapmaktadır. Evlidir, bir oğlu vardır.






    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu (Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları