Korg. Fabio Mini (Korg. Fabio Mini Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Korg. Fabio Mini (Korg. Fabio Mini Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 11-02-2010 (04:37)   Son Mesaj: 11-02-2010 (04:37)    Cevap: 0    Gösterim: 863  

    11-02-2010

    Korg. Fabio Mini (Korg. Fabio Mini Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Askerler


    İtalyan Korgeneral Fabio Mini, 4 Ekim 2002’de Fransız Korgeneral Marcel M. Valentin’den boşalan KFOR komutanlığı görevine getirildi. Böylece, 1999 yılının Haziran ayındaki kuruluşundan bu yana KFOR komutanlığına getirilen yedinci kişi oldu.


    Fabio Mini, 11 Aralık 1942’de İtalya’nın Manfredonia kentinde dünyaya geldi. İşletme dalında lisans eğitimi alan Mini, Stratejik Bilimler dalında yüksek lisans, İnsani Bilimler ve Uluslararası Müzakereler dallarında doktora yaptı.


    Mini, 1965 yılında İtalyan Askerî Akademisi’nden mezun oldu. Eğitimi sırasında birçok kursu tamamlayan Korgeneral, 1975 - 1978 yılları arasında Ordu Savaş Koleji’ne devam ederek, burayı birincilikle tamamladı. Daha önce NATO Kamu İstihbarat subayı olarak da görev yapan Mini’nin uzmanlık alanları arasında anti-tank füzeleri ile nükleer, biyolojik ve kimyasal savunma sistemleri yer alıyor.


    Mini mekanize birimlerin - müfrezeden tugaya - bütün komuta aşamalarında hizmet verdi. Engin profesyonel deneyiminde yurtdışı görevler de yer alır. 1979 - 1981 yılları arasında ABD’de, 1993 - 1996 yılları arasında Çin’de görev yaptı. ABD’den dönüşünün ardından Mini, Genelkurmay Başkanlığı’nda daha yüksek sorumluluk gerektiren görevler üstlenmeye başladı. Tümgeneral olarak 1996 - 1998 yılları arasında Birleşik Hizmetler Yüksek Kurmay Koleji (ISSMI) Yöneticiliği yaptı. Bu görevin ardından Genelkurmay Savunma Birimi’nde 2000 yılının ortasına değin görev yaptı. 2000 yılının Temmuz ayında Müttefik Kuvvetler Güney Avrupa (AFSOUTH) Kurmay Başkanlığı’na getirildi.


    Mini daha çok askerî, stratejik ve jeopolitik konular üzerine hazırlanmış iki kitap, 20’den fazla deneme ve birçok makalenin yazarıdır. Kâr amaçlı olmayan bağımsız bir düşünce üretme kuruluşu (think tank) olan Newstrategy’nin kurucusu ve başkanı, Dünya Pugwash Konferansları ile LIMES Bilim Kurulu üyesidir. Ulusal istihbarat okullarında Uzakdoğu ve Asya stratejileri ile terörizm ve örgütlü suçlar üzerine dersler vermiştir.


    Mini evli ve iki çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Korg. Fabio Mini (Korg. Fabio Mini Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları