Erdoğan Bilenser (Erdoğan Bilenser Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Erdoğan Bilenser (Erdoğan Bilenser Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-30-2010 (00:28)   Son Mesaj: 10-30-2010 (00:28)    Cevap: 0    Gösterim: 717  

    10-30-2010

    Erdoğan Bilenser (Erdoğan Bilenser Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1952 yılında Bursa'nın Keles İlçesi'nde doğdu. Memur olan babasının tayiniyle 1957'de Bursa'ya geldi ve üniversite dahil tüm öğrencilik hayatını Bursa'da yaşadı. 1982 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatına 1974 yılında Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde başladı. 1976 yılında, Barışçı Ajans'ı kurdu. Burada verdiği hizmetlerden dolayı 1985 yılında Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin "Başarılı Reklamcı" ödülünü kazandı.

    1988 yılında matbaacılık ve ambalaj sanayii konusunda faaliyet gösteren Rota Ofset'i, ardından Türkiye'nin ilk yerel radyoları arasında olan Radyoaktif ve Uludağ FM'i faaliyete geçirdi. Bu girişimi hediyelik eşya ve açık hava reklamları konusunda faaliyet gösteren iki şirket izledi. Daha sonra sektördeki gelişmeye paralel olarak yabancı şirketlerle ortaklık kurdu.

    100'ü aşkın kişinin istihdam edildiği bu şirketlerin kurucusu ve yöneticisi olarak gösterdiği çalışmalarda 1998 yılında BUTİVAK (Bursa Ticaret Lisesi Güçlendirme Eğitim ve Kültür Vakfı) tarafından verilen "Yılın Başarılı İş Adamı Ödülü"nü aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Erdoğan BİLENSER, doğduğu günden bu yana Bursa'da yaşayan ve iş yaşamını Bursa'da sürdüren biri olarak, BUSİAD (Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği), Bursa Rotary Kulübü, BUTTİM (Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi), BOSYÖD (Bursa Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Destekleme Derneği), BİMED (Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği), AISEC Yüksek Danışmanlar Kurulu, Uludağ Kalite Derneği ile Bursa Uluslararası Lale Festivali Organizasyon Komitesi'nde aktif görevler aldı.

    Ayrıca, BUSİAD'ın yayın organı olan Bakış Dergisi'nin uzun yıllar Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi ve makaleleri yayınlandı. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Yerel Seçimler sonucunda Demokratik Sol Parti'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

    1999 yılında tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan Bursaspor'a kentin ileri gelenleriyle birlikte sahip çıktı ve Genel Kurul'da Bursaspor Başkanlığına seçildi. Bu görevini halen sürdürüyor. 2000 yılında Avrupa Birliği Tarihi Kentler Birliği'ne Türkiye'nin üyeliğini sağladı ve yaklaşık 100 belediyenin üyeliğiyle kurduğu Türkiye Tarihi Kentler Birliği'nin Başkanlığını üstlendi. 2001 yılında merkezi Ankara'da bulunan Siyaset Dergisi'nce Yılın En Başarılı Belediye Başkanı seçildi.




    Latest 5 Biyografi





    Erdoğan Bilenser (Erdoğan Bilenser Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları