Erdoğan Toprak (Erdoğan Toprak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Erdoğan Toprak (Erdoğan Toprak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-30-2010 (14:18)   Son Mesaj: 10-30-2010 (14:18)    Cevap: 0    Gösterim: 2237  

    10-30-2010

    Erdoğan Toprak (Erdoğan Toprak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    10 Aralık 1961 tarihinde Zeytinli'de dünyaya gelen Erdoğan Toprak;ilk,orta ve lise eğitiminden sonra Sosyal Bilimler fakültesinde mezun oldu.1983 yılında serbest ticaret ile iş hayatına atılarak kurduğu birçok şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

    Yaşamının her alanında örgütlenmenin gereğine olan inancıyla;sırasıyla;Türkiye genç işadamları derneği (TÜGİAD) üyeliği,Beşiktaş genç işadamları derneği ( BEGİAD ) kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliği ve İstanbul Ticaret odasında seçildiği "dayanıklı tüketim grubu" yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.Spora verdiği önemle 1988 yılından itibaren üç dönem Bahçelievler Spor kulübü başkanlığı ve bir dönemde Bakırköy Spor kulübünde As Başkan olarak görev yaptı.

    1992 yılında uzun yıllar gönül verdiği ve mensubu olduğu DSP'nin Bahçelievler Belediye Başkanı adayı olarak aktif siyasete atılan TOPRAK,1994 yılı ağustos ayında DSP İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi.Ardından 4 Eylülde yapılan İstanbul il kongresi seçimlerinde adaylığını tekrar koyarak;2.kez İstanbul il başkanlığı görevine seçildi.Ayrıca DSP 3.Türkiye olağan büyük kongresinde,kurultay delegelerinin tümünün oylarını alarak,seçildiği kurultay başkanlığı görevinde büyük bir başarı ile yerine getirdi. 24 Aralık 1995'te yapılan genel seçimlerde 20. dönem DSP İstanbul Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.Bu dönemde yasama faaliyetlerin yanı sıra,TBMM "İçişleri komisyonu" üyeliği ve"KİT komisyonu Başkanlık Divanı" üyeliğine seçildi ve araştırma-soruşturma komisyonlarında da başkan olarak seçilerek görev aldı. Ülke sorunlarına çözüm üretmek amacı ile Parlamento çatısı altında birçok araştırmalar yaptı ve çeşitli raporlar hazırladı.

    Bunların başında kamuoyuna mal olan"Bölgesel Huzurevleri","Güneydoğuda mobil eğitim","Güneydoğu için alternatif kalkınma" vb. birçok projenin yanı sıra; örneğin"Sivas ta meydana gelen olaylar" hakkında vb. konularda sorunları ve çözüm yolları gösteren çeşitli raporlar hazırlayıp bu konularda çeşitli projeler üretti. Türkiye'nin uluslar arası ilişkilerine daha fazla katkı yapmak amacı ile seçildiği,"Türkiye-Hindistan Parlamentolar arası dostluk grubu" başkanlığı," Türkiye-İngiltere Parlamentolar arası dostluk grubu" başkan yardımcılığı ve birçok dostluk grubunda üye olarak görev yaptı.

    18 Aralık 1999'ta yapılan seçimlerde 21.dönem İstanbul Milletvekili olarak tekrar parlamentoya girdi.İki dönemdir" DSP TBMM grup denetçiliği" görevine seçilip,bu görevine de devam etmektedir. 21.dönemde KİT komisyonu Başkan vekilliği görevine seçilen TOPRAK bu görevlerin yanı sıra halen;"DSP KİT Grup başkanlığı","Türkiye-Hindistan Parlamentolar arası Dostluk grubu" başkanlığı ve "Türkiye-İngiltere Dostluk grubu" başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. TOPRAK'ın hobileri uzun yıllar çeşitli kulüplerde amatör olarak oynadığı voleybolun yanı sıra,tenis ve kayak gibi sportif faaliyetlerdir.




    Latest 5 Biyografi





    Erdoğan Toprak (Erdoğan Toprak Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları