Orgeneral Erdal Ceylanoğlu (Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Orgeneral Erdal Ceylanoğlu (Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-29-2010 (23:58)   Son Mesaj: 10-29-2010 (23:58)    Cevap: 0    Gösterim: 588  

    10-29-2010

    Orgeneral Erdal Ceylanoğlu (Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Askerler


    1945 Yılında Kayseri’de doğmuştur. 1966 Yılında Kara Harp Okulundan, 1967 Yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.


    1974 Yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına Bağlı Çeşitli Birliklerde Takım Komutanlığı Yapan Korgeneral Ceylanoğlu, 1976 Yılında Kara Harp Akademisinden Mezun Olmuş, Ardından Kurmay Subay Olarak; Kara Harp Okulunda Bölük Komutanlığı, Kara Harp Akademisinde Öğretim Üyeliği, 4’üncü Zırhlı Tugay Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Sekreterliği Ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı Görevlerini Yürütmüştür.


    1992 Yılında Tuğgeneralliğe Terfi Etmiştir. Tuğgeneral Rütbesi İle Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Okullar Daire Başkanlığı Ve 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 1996 Yılında Tümgeneralliğe Terfi Etmiştir. Tümgeneral Rütbesi İle Zırhlı Birlikler Okulu Ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcılığı İle Kurmay Başkanlığı Ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı Görevlerini Yürütmüş, 2002 Yılında Korgeneralliğe Terfi Etmiştir.


    Korgeneral Rütbesi İle Jandarma Asayiş Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme Ve Değerlendirme Başkanlığı Görevlerinde Bulunduktan Sonra, 30 Ağustos 2007 Tarihinden Geçerli Olarak Orgeneralliğe Terfi Etmiş Ve Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Doktrin Komutanlığı Görevine Atanmıştır.


    30 Ağustos 2010 tarihinden geçerli olarak 1. Ordu Komutanlığına atanmıştır. Ancak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Avni Atila Işık'ın istifa etmesi üzerine'yerine Erdal Ceylanoğlu Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.


    Bayan Şule Ceylanoğlu ile evli olan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun iki çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    Orgeneral Erdal Ceylanoğlu (Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları