Cezmi Baskın (Cezmi Baskın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Cezmi Baskın (Cezmi Baskın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-23-2010 (04:02)   Son Mesaj: 10-23-2010 (04:02)    Cevap: 0    Gösterim: 1040  

    10-23-2010

    Cezmi Baskın (Cezmi Baskın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    İstanbul'da doğan sanatçı, tiyatroya Bakırköy Halk Evi'nde amatör olarak başladı. Daha sonra aynı tiyatroya stajyer oyunculuk yaparak devam etti. LCC Tiyatro Okulu'ndan eğitim aldıktan sonra, LLC'den ayrılan grupla birlikte tiyatro eğitimini geliştirmeye çalıştı. Bir süre grup oyuncularında ve Şehir Tiyatrosu'nda çalışan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu'nda da çalıştı. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda zorunlu şehir değiştirmeler ve askerlik süresi hariç uzun yıllar hizmet verdi. Bu tiyatronun genç oyuncular yetiştirme çabalarına eğitmen olarak katıldı.


    İzmir Devlet Tiyatrosu'nda iki sezon oynadı fakat daha sonra tekrar Ankara Sanat Tiyatrosu'na geri döndü. TRT'de köye yönelik eğitim programları çerçevesinde dramalarda oynadı, az da olsa dublaj çalışmaları yaptı. Sinema filmleri ve tiyatroyu yanyana yürütmeye çalışan Baskın, Ankara'da olduğu süre içerisinde gençlik oyunları sahneledi ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nda birçok oyunda yönetmen yardımcısı olarak çalıştı.

    Yurt dışında gözlem ve inceleme gezileri yaptı. Oradaki Türk ve yabancılara eğitmen olarak deneyimlerini aktarmaya çalıştı. Yurt dışında Türklerin yaptığı oyunlarda oynadı ve kendi projelerini Avrupa'nın çeşitli kentlerinde uyguladı ve oynadı.

    Çark, Bizimkiler, İkinci Bahar, Cahide, Ateşten Gömlek ve Kurtuluş gibi dizi filmlerinin yanısıra Hiçbiryerde, 9, O Da Beni Seviyor, Vizontele, Derviş, Kahpe Bizans, Eylül Fırtınası, Duruşma, Sen De Gitme Triandafilis, İntikam Zamanı gibi sinema filmlerinde rol aldı.

    TİYATRO OYUNLARI
    BRECHT -'Hitler Rejiminin Korku ve Sefaleti'
    ''''''''''''''Komün Günleri
    ''''''''''''' Ana (Gorki-Brecht)
    '''''''''''' 'Carrar Ana'nın Silahları
    GORKİ - Ayak Takımı Arasında'
    '''''''''''Sonuncular
    ROBLES - Montserra
    HANS FALLADA - Küçük Adam Ne Oldu Sana?
    SEAN' O CASSEY - Silahşörün Gölgesi
    ROBERT SCHINEIDER - Pislik
    IBSEN - Halk Düşmanı




    Latest 5 Biyografi





    Cezmi Baskın (Cezmi Baskın Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları