Carlos Santana (Carlos Santana Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Carlos Santana (Carlos Santana Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 10-19-2010 (19:00)   Son Mesaj: 10-19-2010 (19:00)    Cevap: 0    Gösterim: 1060  

    10-19-2010

    Carlos Santana (Carlos Santana Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat

    Carlos Augusto Alves Santana' daha çok bilinen adıyla Carlos Santana ya da Santana' Meksika doğumlu ABD'li Latin rock müzisyeni ve gitaristidir.
    1960'ların sonu ve 1970'lerin başında "Santana Blues Band" adlı grubuyla birlikte' salsa' rock' blues ve caz fusion tarzlarını harmanladığı müzik tarzıyla tanındı. 1990'ların sonunda tekrar gündeme gelen Santana'nın dünya çapında yaklaşık 80 milyon civarında albümü satıldı.
    Dünyaca meşhur Europa ve Black Magic Woman her jenerasyonun severek dinlediği Santana eserleridir.
    Meksika'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak henüz sekiz yaşında eline gitarı kapan Santana' kendi adını taşıyan grubuyla özellikle 60'ların sonları ve 70'lerin başlarında kat ettiği' Latin ve caz etkilenimlerini aynı çatı altında erittiği orijinal gitar sound'uyla birçok klasik rock albümünün altına imzasını attı. Neredeyse her şarkısı bir klasik olan "Santana" ve onu takip eden "Abraxas"' "Caravanserai" gibi albümlerle büyük bir hayran kitlesi edinen ünlü gitaristin kariyerinin sonraki 25 yılı ise neredeyse bir kült müzisyen olarak geçti. Fakat birçok ünlü sanatçıyı bir araya getiren ve Rob Thomas'lı 'Smooth'u barındıran "Supernatural" ile 1999'da hayatının en büyük ticari başarısını yakalayarak sıkı bir dönüş yaptı. 2002'de aynı formülü takip ederek yayınladığı "Shaman" her ne kadar "Supernatural"ın başarısını yakalayamamış olsa da bugün Santana hala müzik dünyasının en saygın gitaristlerinden birisidir.
    '




    Latest 5 Biyografi





    Carlos Santana (Carlos Santana Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları