Çakal Carlos: Ağca'yı ben eğitmedim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-15-2010 (14:06)   Son Mesaj: 12-15-2010 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 804  

    12-15-2010

    Çakal Carlos: Ağca'yı ben eğitmedim

    Çakal Carlos: Ağca'yı ben eğitmedim


    Çakal Carlos yakalanmasından 16 yıl sonra anılarını Türkiye'den görüştüğü avukatlar Hasan Ölçer, Güven Yılmaz, Ahmet Arslan, Ali Rıza Yaman ile Türk gazeteciler Fazıl Duygun ve Hayreddin Soykan'a anlattı: İşte Çakal Carlos'un açıklamaları...

    Zülfikar Ali'nin haberi
    'EL-BEŞİR YAKALANDI'
    "1994'te Sudan'da gizli servisin kontrolündeki bir kampta, ilaçla uyutulup Fransa'ya teslim edildim. Teslim eden kişi, o günlerde binbaşı olan bugünün Sudan Devlet Başkanı El-Beşir'di Fransa'ya CIA aracılığıyla satıldım. Parayı da Suudiler ödedi."

    'MÜSLÜMAN KOMÜNİSTİM'
    "Müslüman bir komünistim ve cihadı destekliyorum. Amerika zayıf bir canavardır. Tek yapmamız gereken birleşmek ve onu reddetmektir."

    'TALABANİ BİZİMLEYDİ'
    "Talabani geçmişte bizimle birlikte çalışıyordu. Ancak şimdi bakıyoruz, zat-ı şahaneleri devlet başkanı, falan filan olarak ağırlanıyor, kabul görüyor. Neyin karşılığında?"

    'OSMANLI'NIN VENEZÜELLALI SUBAYI'
    "Osmanlı ordusunda savaşan Venezüellalı bir generalden, o muhteşem adam Rafael de Nogales Mendez'den söz edeceğim size. Anglo-Sakson emperyalizmiyle savaşmak için, I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusu saflarına katıldı ve Türklerle omuz omuza savaştı. Kendisiyle iftihar ediyorum."

    'PAPA İÇİN SORGULANDIM'
    "Roma'da, Papa'ya saldırı konusunda sorgulandım. Ağca'yı bevn eğitmedim. Birşey daha var: Albay Alparslan Türkeş'i biliyorsunuz. Ondan sonra gelen 2. adam, Sofya'da yaşıyordu. Büyük bir gangsterdi. Bana da onu Bulgarlar tanıştırdı. Çok kibardı, selamlaşırdık."

    'İSRAİL TÜRKİYE İLE BAŞA ÇIKAMAZ'
    "İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı'nın Türkiye Büyükelçisi'ne yaptığı aptalca hareketi gördüm. Türkiye Hükümeti, devrimci değil, reformcu bir hükümettir. İktidardaki partinin inanç seviyesinde de olsa ideolojik temeli İslâm olduğu için, kendilerine oy veren Müslüman çoğunluğun hissiyatına hürmet duymak zorundalar.

    Habertürk




    Çakal Carlos: Ağca'yı ben eğitmedim Yorumları