Bilge Emeç (Bilge Emeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Bilge Emeç (Bilge Emeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-17-2010 (06:40)   Son Mesaj: 10-17-2010 (06:40)    Cevap: 0    Gösterim: 1669  

    10-17-2010

    Bilge Emeç (Bilge Emeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Toplum


    1940 yılında İstanbul'da doğdu. Kızlık soyadı Taşçıoğlu'dur. Arnavutköy Kız Koleji'nden okudu. 1961 yılında Robert Koleji'nden mezun oldu.


    7 Mart 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Çetin Emeç'ile 5 Şubat 1962 tarihinde Beyoğlu evlendirme dairesinde'evlenmiştir.


    Kızı Mehveş Emeç (Birol), oğlu Mehmet Emeç'tir.


    Çetin Emeç'le tanışması
    Yazları ailemle, Erenköy'deki evimizde geçirirdik. Zaman zaman, denize girmek için Suna'ların (Kıraç) Çiftehavuzlar'daki yalılarına giderdim. Yine bir hafta sonu, sene 1956, denizde hafif hafif yüzüyorum. Birden farkına vardım ki, sahilden bir hayli açılmışım. Baktım hemen ilerimde demirli bir kotra var, hemen oraya doğru yönelerek, gidip ona tutundum. Tam o sırada kıçtan takma motorlu bir tekne yanımdan geçti ve birden durdu. Motorun içi dolu, iki de kız var, Çetin kullanıyor. Bana, ‘Çok açılmışsınız, yüzerek geri dönemezsiniz, biz sizi gideceğiniz yere bırakalım’ dedi. Dönerken önce o kızları, daha sonra da beni eve bıraktılar. Çetin'le ilk tanışmamız böyle oldu.




    Latest 5 Biyografi





    Bilge Emeç (Bilge Emeç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları