Serdar Durer (Serdar Durer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Serdar Durer (Serdar Durer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 10-14-2012 (06:15)   Son Mesaj: 10-14-2012 (06:15)    Cevap: 0    Gösterim: 1122  

    10-14-2012

    Serdar Durer (Serdar Durer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Spor


    1982 Bitlis Merkez Atatürk Mahallesi doğumlu olup, altı çocuklu bir ailenin en büyük çocuğudur. Yaklaşık 30 yıl Ziraat Bankası Bitlis şubesinin veznedarlığını yapan Mehmet Sabri beyin oğlu olan Durer, ilk ve orta öğrenimini Bitlis'te tamamladıktan sonra, 2003-2004 Eğitim ve Öğretim yılında Gazi Üniversitesi Spor Akademisini derece ile kazanmıştır. 2006- 2007 Eğitim ve öğretim Yılında Gazi Üniversitesinden mezun olan Durer okula başladığı ilk dönem Milli takım kamplarına ve yarışlarına yoğun bir şekilde devamı sebebi okula devam edememesine rağmen 3,5 yılda Eğitimini tamamlamıştır.


    1993 yılında okul Atletizm takımına seçilerek spor hayatına başlamış olan Durer, 2000 yılından bu yana Atletizm Türk Milli takımında Gençler ve 23 yaş altı kategorilerinde defalarca Türk Mili takımında ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Yaklaşık 60 defa Türkiye şampiyonalarında kürsüye çıkmıştır. Ayrıca büyükler branşında defalarca A Milli olarak görev yapmıştır. Defalarca uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsilen takım halinde ve ferdi olarak kürsüye çıkmıştır. 2001 yıllında Amerika'dan New York City Iona College'den onların spor programını takip etmek için ve onların adına koşmak için resmi teklif almıştır. O sıralar Bitlis valisi Uğur Boran'ın kendisine sahip çıkması üzerine gitmekten vazgeçmiştir. Gitmemesinde o sıralar ingilizceyi bilmemeside etkili olmuştur.
    '
    Rekreatif Etkinliklerde Liderlik ve Bitlisin Spor Tarihi olmak üzere, yakın süreçte yayınlanacak iki kitap yazmıştır. Rekreatif Etkinliklerde Liderlik yayınlandığı vakit Türkiye'de bu alanda yazılmış ve yayınlanmış ilk çalışma olacak. Ülkemizin sporu ve gençliği ile ilgili yazılar yazmaktadır. Sadece spor yazıları değil, fikir ve düşünce yazıları da yazmaktadır.
    10'a yakın sivil toplum örgütünde çeşitli kademelerde faal olarak görev yapmıştır.
    Bugüne kadar birçok internet gazetesinde Spor danışmanlığı, Editörlük ve Genel yayın danışmanlığı yaptı. Çeşitli Basın-Yayın ve Medya Kuruluşlarında başta spor olmak üzere değişik servislerde görev yaptı.
    Ülkemizde kırsal kesimlerdeki 8,14 yaş aralığındaki gençlerimizin Antropometrik yapıları, Anatomik ve Fizyolojik kapasiteleri üzerine çeşitli çalışmalar yaptı.
    '
    Bugüne kadar TBMM ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumlara başta Milli sporcular ile ilgili olmak üzere çeşitli taslak ve projeler sunmuş, bunlardan bazıları hayatiyet kazanmıştır.
    '
    Ankara, Şırnak ve Bitlis illerinde öğretmenlik yaptı. Türkiye’de ki Milli sporcuların yaklaşık beş yıl sözcülüğünü yaptı. Halen Spor Yazarlığı ve Spor Araştırmacılığı mesleğini icra etmekte olup, Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Başkanlığını yapmaktadır.




    Latest 5 Biyografi





    Serdar Durer (Serdar Durer Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları