Malzeme :



o 2 su b. pirinç
o 3 patlıcan
o 300 gr kuzu eti
o 2 domates
o 1 çorba k. salça
o 1 kuru soğan
o 1 çay b. badem
o tuz,karabiber


Hazırlanışı :

Kuzu etlerini tencereye alın ve kavurun.Patlıcanları uzunlamasınıa dilimleyip ızgara veya teflon tavada pişirin.Pilav için kabuklarından ayıklanmış bademleri zeytinyağında kavurun üzerine 2 su bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kavurun.Kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu ilave ederek pişirin.

Kuzu etlerin üzerine 2 adet küp kesilmiş domatesleri ekleyin ve pişirin.Yuvarlak bir kalıbın kenarlarına patlıcanları uç kısımları dışarda kalacak şekilde dizin.Pilavı kalıbın içine boşlatın ortasına kuzu etini alın ve patlıcanların dışta kalan kısımlarını ile katın ve kalıptan çıkartın.