Malzeme :

* Beğendidi için:
o 4 patlıcan
o 1 s.b.süt
o 100 gr.kaşar peyniri
o 1 çorba k.tereyağı
o 2 çorba k.un
Köftesi için:
o 300 gr kıyma
o 1 soğan
o 1 çay k. karbonat
o 1 çay b. süt
o 4 dilim tost ekmeği
o köfte baharı,tuz
sosu için:
o 2 domates
o fesleğen püresi


Hazırlanışı :

Patlıcanları közleyin.Közlenen patlıcanları küp şeklinde kesin.Tencereye tereyağını alıp eritin üzerine unu alıp kavurun.Sütü tencereye alın üzerine kaşar peynir ekleyip devamlı karıştırarak pişirin.Karıştırma kabına kıymayı alın üzerine 1 çay bardağı sütü ekleyin,1 çay kaşığı karbonat veköfte baharı ilave edin.1adet soğanı kıymanın üzerine rendeleyip kurutulmuş ekmek ilave edip yoğurun.Yoğurulmuş olan harçtan minik köfteler hazırlayın.Tavaya sıvıyağı alın üzerine hazırladığınız minik köfteleri sıvıyda kızartın.

Sosu için ise tavaya küp kesilmiş domatesleri alın üzerine fesleğen püresi ilave ederek bir domates sosu elde edin.Servis tabağına ilk olarak patlıcanlı beğendiyi alın üzerine minik misket köfleri ilave edin. Misket köftelerin üzerine de domates sosundan döküp sevis edin.