İran´dan ABD´ye misket bombası suçlaması   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 02-14-2012 (12:46)   Son Mesaj: 02-14-2012 (12:46)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    02-14-2012

    İran´dan ABD´ye misket bombası suçlaması

    İran´dan ABD´ye misket bombası suçlaması
    İran, ABD'nin 2001 yılından bu yana işgal ettiği Afganistan'da düzenlediği birçok operasyonda misket bombası kullandığını iddia etti.

    Patladığında 200 bombaya dönüşen misket bombaları daha fazla sivil ölümlere neden oluyor.

    İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV yayınladığ bir video görüntüsünde ABD'nin Afganistan'da misket bombası kullandığını gösterdiğini belirtti.

    Bırakıldıktan sonra 200 ayrı bombaya dönüşen "misket bombalar"ın Afganistan'da birçok sivilin hayatına mal olduğunu vurgulanan haberde, Birleşmiş Milletler'in 4 Şubat'ta yayınladığı rapora dikkat çekildi.

    BM'nin raporunda Afganistan'da 2011 yılında sivil ölümlerin bir önceki yıla göre yüzde 8 oranında arttığı belirtiliyordu.

    Haberde uluslararası insan hakları örgütlerinin, misket bombasının kullanılmasını önlemek için çağrıda bulunduğu ancak ABD ve İsrail'in ısrarla bu bombaları kullanmaya devam ettiği savunuldu.

    Ayrıca ABD ve İsrail'in 2010 yılında yürürlüğe giren Misket Bombalarının Yasaklanması anlaşmasına imza atmadıklarına da dikkat çekildi.

    YERDE MAYIN ETKİSİ YAPIYOR

    İsrail'in de Gazze'de kullandığı misket bombaları, bir bölümü yere düştükten sonra patlamıyor. Bu bombalar etkilerini koruyarak sonradan mayın etkisi yapıyor.




    İran´dan ABD´ye misket bombası suçlaması Yorumları