Malzeme :

* Eti için:
o 750 gr.biftek
o tuz
o toz kırmızı biber
o tane karabiber
o sıvıyağ
Pilavı için:
o 2.5 su b.pirinç
o 1 su b.et suyu
o 1 kase mısır
o

1 tatlı k.safran
o tuz
o sıvıyağ
o
o üzeri için:
o
o 4 soğan


Hazırlanışı :

Etin üzerine toz kırmızı biber ve tane karabiber koyun.Tavada alt üst çevirerek 5 dakika pişirip fırın kabına alarak iyice pişirin.Bu arada sıvıyağda pirinci kavurun. Üzerine su ile ıslatılmış safranı, mısırları ,tuzu ve etsuyunu ekleyin.

Suyunu ayarlayıp pişmeye bırakın.soğanları sıvıyağda soteleyin. Karamelize olunca biraz tuz da ekleyin. Pilav pişince bir kalıpla şekil verip servis tabağına alın. Üzerine biftekleri dilimleyin.en son soğan halkalarını da üzerine koyup sıcak servis yapın.