Malzeme :



o 1 tavuk
o 1.5 su b.pirinç
o 1 su b.nohut
o 100 gr.tavuk ciğeri
o 1 çorba k.dolmalık fıstık
o 1 çorba k.kuş üzümü
o 1 tutam maydonoz
o tuz,karabiber
Sosu için:
o 2 diş sarımsak
o 1 çorba k.salça
o 1 tatlı k.un


Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın. Önce soğan ve fıstıkları kavurun.Daha sonra üzerine tavuk ciğerini ekleyin. ardından pirinci ekleyip kavurun.Daha sonra kuşüzümünü de ekleyin.En son doğranmış maydanozları ve tuz,baharat ekleyip bu karışımı tavuğun içine doldurun. Tavuğun açık kalan kısmını iplik ve iğne ile dikerek kapatın. Tavuğu tencereye alın ve su ile haşlanmaya bırakın. Pişen tavuğu sudan çıkartıp fırın kabına alıp nar gibi kızarana kadar pişirin.

Bu arada sosu için tencerede sıvıyağda sarımsak ve salçayı çevirin.İçine önce unu daha sonra haşlanmış nohutları ekleyin. Tavuğun suyundan ilave ederek kıvamını ayarlayın.
Fırından çıkan tavuğun dikişlerini aldıktan sonra üzerine nohutlu sosu dökerek sıcak servis yapın.