Malzeme :



o 2 su b. ince bulgur
o 2 su b. su
o 1 yumurta
o 5 çorba k. un
o tuz,karabiber
o 250 gr kuzu eti
o sıvıyağ
o 1 soğan
o 1 su b. nohut
o 1 çorba k. salça
o 2 çorba k. tereyağı
o
o Üzeri için:
o toz kırmızı biber
o nane


Hazırlanışı :

İnce bulgurun üzerine sıcak suyu dökün. biraz tuz ilave ederek üzerine bir kapak kapatın ve demlenmeye bırakın. bu arada kuzu etini sıvıyağ ile birlikte tencereye alın ve pişmeye bırakın. demlenen bulgurun üzerine yumurta un,tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. bu hamurdan misket büyüklüğünde köfteler yapın.

etiniz pişince üzerine salçayı ve sıcak suyu ekleyin. bu suya haşlanmış nohutları ve bulgur köftelerini ekleyip pişmeye bırakın. pişince üzerine erimiş tereyağının içine toz kırmızı biber ve nane ekleyerek hazırladığınız sosu döküp sıcak servis yapın.