Malzemeler :

Beğendisi için:

* 1 kök karnıbahar
* 1 kök brokoli
* 4 çorba k.un
* 2 su b.süt
* 2 çorba k.tereyağı
* mihaliç peyniri
* tuz,karabiber

Tavuk sotesi için:

* 1 bütün tavuk göğsü
* 3 biber
* 3 domates
* 1 defne yaprağı
* biberiye
* sıvıyağ
* tuz,karabiber

Hazırlanışı :

İlk olarak beğendisi için karnabahar ve brokoliyi haşlayın. Sebzeler haşlandıktan sonra ayrı ayrı doğrayıcıdan geçirin. Dİğer taraftan 4 çorba k. unu tereyağında sotelenmeye alın. Bir süre sotelendikten sonra üzerine sütü ilave edin. Daha sonra küp doğranmış mihaliç peynirini de ekleyerek karıştırın. Peynirler eridikten sonra bu karışımı ikiye ayırın. Yarısının içine karnabahar püresini yarısının içine de brokoli püresini ilave ederek iyice karıştırın. (Eğer sert gelirse biraz süt ilave edebilirsiniz) Böylelikle iki ayrı beğendi elde etmiş olacağız.

Diğer taraftan tavuk sote için; küp doğranmış tavuk etini sıvıyağda sotelenmeye alın. Bir süre sotelendikten sonra üzerine doğranmış biber, defne yaprağı ve biberiyeyi ekleyin. Daha sonra üzerine doğranmış domatesleri de ekleyerek tuzunu ve baharatını ekeldikten sonra pişirin.Beğendi ve sote hazır olunca servis için; beğendi servis tabağının altına yayılır. Ortası açılarak içerisine tavuk sote konularak servis yapılır