Malzemeler :

* 350 gr.bonfile
* 1 çay b.süt
* yarım çay b.soda
* 2 yumurta
* tuz, karabiber

Garnitürü için:

* 3 patates
* 50 gr.beyaz peynir
* 1 tutam maydonoz
* un
* tuz,karabiber

Sebzeli garnitür için:

* 2 havuç
* 1 çiçek karnibahar

Hazırlanışı :

Sütü, sodayı, tuzu ve karabiberi yayvan bir kaba alın. Eti içe yatırarak bir süre bekletin. Yumuşayınca etin fazla sütünü alın. Sonra ilk olarak una, daha sonra yumurtaya, devamında ise galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Garniütürü için patatesleri soyun ve dilimleyin. Bir kaba unu, tuz, karabiber alın. Diğer taraftan peyniri ezin, üzerine maydanoz ve galeta unu ekleyerek karıştırın. Hazırlıklar tamam olunca dilimlenen patatesleri yıkamadan unun içine atın ve süzgeçten geçirin. Daha sonra yumurtaya bulayın. En son peynirli harca bulayarak kızgın yağda kızartın. Havuçları ve karnabaharları da doğrayarak haşlayın. Yumuşacık pişmiş şınitzel ile beraber servis yapın.