Malzemeler :

* 1 adet yerli somon
* Limon
* Defne yaprağı
* Kırmızı biber
* Biberiye
* Zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

Salatası için:

* Karışık yeşillik
* Mayadanoz
* Kuzu kulağı
* Dereotu
* Taze soğan
* Taze nane
* Havuç
* Çeri domates
* Kırmızı soğan
* Nar ekşisi
* Zeytinyağı

Hazırlanışı :

1 yerli somonu fileto olarak kesip bir süre buzlukta bekleterek biraz sertleşmesini sağlayın. Daha sonra kare kare olacak şekilde kesin. Üzerine tuz, karabiber ve biberiye serpin. Biber ve limonu doğrayın. Hazırlık tamam olunca sırasıyla şişe balığı, limonu, biberi ve defneyaprağını takarak dizin. Hazırladığınız şişleri ızgarada pişirin. Pişen somon şişleri yanında hazırladığınız salata ile servis edin.