Malzemeler :

* 800 gr. somon fileto
* 2 defne yaprağı
* 1 patates
* 1 limon
* 10 arpacık soğan
* 1 su b. krema
* 1 kase mantar
* tane karabiber
* zeytinyağı
* tuz

Hazırlanışı :

Mantarları iri olarak kesin.Fırın kabına mantarları dizin. Üzerine 2 parça defne yaprağını ilave edin.Üzerine somonu alın.
Üzerine tane karabiber ilave edin.1 adet patatesi ince olarak kesin. Somon balığının üzerine ince kesilmiş patatesi ilave edin.Patatesin üzerine Arpacık soğanı ekleyin.Üzerine tuz ve zeytinyağı ilave edip fırında somon fletoyu hazırlayın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Somon piştikten sonra somonun üzerine kremayı üzerine alıp tekrar 180 dercelik fırına verip yaklaşık 10 dakika fırında pişirin.