Malzemeler :

* 1 kuzu ciğeri
* Un, tuz
* 1 çay k. karbonat

Sosu için:

* 1 kase mantar
* 3 domates
* 4 yeşil biber
* Taze kekik
* Sıvıyağ
* Tuz, karabiber

Kızartmak için:

* Sıvıyağ


Hazırlanışı :

Sosu için 1 kase mantarı,3 adet domatesi,4 yeşil biberi kesin.Tavaya sıvıyağı alın.İlk önce tavaya mantarları alın ve soteleyin.Daha sonra biberi ilave edip sotelemeye devam edin.Daha sonra domatesleri ilave edip sosu sotelemeye devam edin.Üzerine tuz,karabiber ve taze kekik ilave edip sosu kaynatın.1 kg.kuzu ciğeri yaprak olarak ince kesin.,

Geniş bir kaba unu alın.Unun içine tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ilave edip karıştırın.Kuzu ciğerleri unu iyice bulayın ve fazla unun alın.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağda kuzu ciğerleri kızartın.Servis tabağına mantarlı sosu alın.Servis tabağının kenarlarına kuzu ciğerleri dizin.Üzerine ince kesilmiş maydanoz ve yeşil soğan yaprakları ile servis edin.