Malzemeler :

  • 1 soğan
  • 400 gr.kuzu eti
  • 2 su b.haşlanmış nohut
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çorba k.un
  • 1 demet semizotu
  • tuz,karabiber
  • sıvıyağ
  • su

Hazırlanışı :

Önceden 2 su bardağı nohutu haşlayın. Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 400 gr.kuzu etini ilave edip kavurun.1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencerey etin üzerine yemeklik kesilmiş soğanı ilave edip kavurun.Eteler kavrulduktan sonra üzerine etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirmeye devam edin. Tenceredeki etler suyunu çekince nohtu,semizotu ve bira su ilave edip pişirmeye deva edin. Terbiyesi için bir kapta un,yoğurt ve soğuk su ilave edip karıştırın.Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave edip terbiyeyi ılık hale getirin.Tencereye tuz ilave edin.Terbiyeyi tencereye dökün.Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp servis edin.