Osmanlımı olmamız gerekir yoksa Türk'mü?

Selamün aleyküm Osmanlı tüm tarihin en önemli devletlerinden birisi oldu.İnsanlığın bu güne kadar erişebildiği en müthiş uygarlık noktasında,osmanlı belirleyici en önemli uluslardan,unsurlardan birisi oldu.. Osmanlıyı yıkan milliyetçilik akımlarından en ünlüsü ...


Ağaç Şeklinde Aç6Beğeni
  • 1 gönderen burakk
  • 2 gönderen Unnecessary
  • 2 gönderen Reyyan Yolalan
  • 1 gönderen mus'ab

  1. Alt 06-25-2009, 17:37 #1
    burakk Mesajlar: 8
    Selamün aleyküm
    Osmanlı tüm tarihin en önemli devletlerinden birisi oldu.İnsanlığın bu güne kadar erişebildiği en müthiş uygarlık noktasında,osmanlı belirleyici en önemli uluslardan,unsurlardan birisi oldu.. Osmanlıyı yıkan milliyetçilik akımlarından en ünlüsü malesef türkçülük oldu..Lütfen hemen kızmayın..Ama bu doğru..Bu günkü amerikayı düşünün,eğer işlerin ters gitdiği bir durumda birileri ingiliz milliyetçiliği yaparsa,amerika yıkılır..Osmanlı başlangıçta türkdü.Daha sonra gitdikçe,sözü geçen daha fazla dünya devleti olduğunda,türklüğü kalbine gömdü,çünkü sadece türklükle dünya yönetilemezdi..Ama..Türklük ancak çaresiz olunduğunda,her şeyle mücadele gerektiği zamanlarda,yoktan bir şeyi var etme durumunda,güçlü karşısında zavallıyı koruyan tavrıyla,daha bir çok konuda,rehber alınabilecek ideoloji olmalıydı, bir din gibi..

    Eğer osmanlı, tarihin en önemli devletlerinden birisi olarak ,eğer yıkılacaksa halkı ne olmalıydı??Bizi yıkmaya çalışan güçlerin en büyük problemi oldu bu düşünce.. Çünkü osmanlı bir dünya devleti olarak,halkıda en üst halklardan biriydi..Bu müthiş enerjiyi dağıtmak lazımdı..Örnek batı uygarlığının temelinde yunan uygarlığı yatar..Yunanlılar bizim devletimiz osmanlıya çok hizmet etdiler.
    Arnavutlar,boşnaklar,pomaklar,romenler,macarlar,a r aplar,bir yavuz sultan selim aşığı lazlar,ve kadim dost kürtler,kölelikten türkleşmiş almanlar ,ingilizler,fransızlar,ispanyollar,italyanlar,rus l ar az hizmet etmediler osmanlıya..Bu nasıl dağıtılabilirdi..bir daha osmanlı var olmasın diye..Onu ,temel aldığı düşüncelerin içine hapsetmek ..
    İşte formül buydu..Yani müslümanlık ve türklük ideolojisi içinde hapsolmak..Yani dün tarihi etkileyen bir uygarlık olduğumuzu unutup,şimdiki gücümüz, hayallerimizi, hedefimizi ergenekon veya kabe ile sınırlandırmalıydık....siz karar verin osmanlımı; türkmü olmak gerekiyor... görüşlerinizi bekliyorum

    selam ve dua ile

    safinaz bunu beğendi.
  2. Alt 06-25-2009, 17:54 #2
    Unnecessary Mesajlar: 726
    hımm güzel bir konu kardeşim yanlız ben biraz farklı bakıyorum bu duruma yani türk diyorsunuz hepimiz bence osmanlıyız unutmamamk lazım Osmanlı içinde birden fazla ırk barındırdı !!
    eğer sadece türk derseniz ben bunun içine maaelesf giremiyorum ırk ayrımı oluyor ki zaten Osmanlı Hoşgörülü bir devlet yönetimine sahipti böylece hertürlü ırka mensup insan vardı hepsi türktü osmanlı çatısı altında hepsi birdi yani hepimiz osmanlıyız

    teşekkr ederm güzel bir konu

    mus'ab ve rabiaD bunu beğendiler.
  3. Alt 06-25-2009, 18:26 #3
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Albert Einstein' ın dediği gibi ''milliyetçilik bir çocukluk hastalığıdır insanlığın kızamığıdır.'' ancak; burada bahsedilen ve -bence- bir devlete yararından çok zararı olan milliyetçilik, kendi ırkının diğer ırklardan üstün görme hastalığıdır.ki bir dönemler şahlanan ''Arap milliyetçiliği'' yüzünden islam bizlere geç ulaşmıştır. Unutmadan belirteyim milletini sevme manasındaki milliyetçilik her vatandaşımızda olması gereken bir olgudur. Osmanlıyla Türklük arasında bir tercih yapma mevzûna gelince Osmanlının hiç bir zaman böyle bir politika izlemediğini, ve hatta ermeni ve rumların yönetimde söz sahibi olduğunu düşünürsek bu iki kavram arasında tercih etmemizin beklenmesi dahi yanlış olur.

  4. Alt 05-04-2010, 10:01 #4
    Reyyan Yolalan Mesajlar: 40
    Yarayı kaşımak , kanatır kanaatindeyim.Ancak kanayan yaramız olduğu da aşikar.

    Milliyetçilik halen statükoda empoze ettirilmeye çalışan , körelmiş bir düşünce.Merkezinde İslam olmayan hiçbir akım ,hiçbir mantık,hiçbir düşünce bana yakın değildir.Fersah fersah uzak olsun.Milliyetçilik akımı Türkiye kurulurken keza Osmanlı yıkılırken halka en sinsisinden işlenirken İslamiyette uzaklaştırılmaya başlamıştı.Önce Milliyetçi olacağız diyerekten.Ve olmamız gereken merkez noktadan gitgide uzaklaştık.Çemberin dışına çıkarmak amaç.Bari teğet geçsek dedik.Hayrolsun.

    Rabbim İslamı merkeze koyanlardan eylesin.

    mus'ab ve rabiaD bunu beğendiler.
  5. Alt 05-05-2010, 09:49 #5
    mus'ab Mesajlar: 331
    Mü'minler kardeştir düsturundan yola çıkmalıyız. Türk, kürt, arab vs hermilletin içinde, Müslüman, ateist, kafir, müşrik, münafık, sapkın vb guruplar mevcuttur. müslümanların ortak noktası bellidir. BİRBİRİYLE YÜZYILLARDIR SAVAŞAN haçlı zihniyyeti kendi aralarında ayrı din, ayrı kitap, ayrı ayrı ırk ve meshepler olmasına rağmen birliğini kurmuşsa!! biz niye hala bölük pörçük duruyoruz? İlla bişey olmalıysa müslüman osmanlı olmalı.

    rabiaD bunu beğendi.
  6. Alt 05-15-2011, 18:24 #6
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Biri bana, bir insanın tarih bilmediği nereden anlaşılır diye sorsa, ben hiç düşünmeden bu metnin yazarını İŞTE BUDUR derim.

    Dünya tarihini yok sayarak Osmanlı tarihine bakamazsınız.

    Bu dünyada

    1- Coğrafi Keşifler oldu
    2- Rönesans ve Reform Hareketleri oldu
    3- Sanayi Devrimi oldu
    4- Fransız İhtilali oldu

    NOT: Osmanlı yukarıdaki gelişmelerin tamamen dışında kaldılar. Türklerin dışında kim varsa Araplar da dahil, milliyetçilik yaparak Osmanlıdan bir bir ayrıldılar. En son kalanlar da Türkçülük yapmasalardı, yukarıdaki metni yazan arkadaş, Osmanlı diye bir devletin varlığından bile haberdar olmayacaktı. - keşke yapmasalardı -

  7. Alt 05-15-2011, 23:56 #7
    gnothi seauton Mesajlar: 25
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    Biri bana, bir insanın tarih bilmediği nereden anlaşılır diye sorsa, ben hiç düşünmeden bu metnin yazarını İŞTE BUDUR derim.

    Dünya tarihini yok sayarak Osmanlı tarihine bakamazsınız.

    Bu dünyada

    1- Coğrafi Keşifler oldu
    2- Rönesans ve Reform Hareketleri oldu
    3- Sanayi Devrimi oldu
    4- Fransız İhtilali oldu

    NOT: Osmanlı yukarıdaki gelişmelerin tamamen dışında kaldılar. Türklerin dışında kim varsa Araplar da dahil, milliyetçilik yaparak Osmanlıdan bir bir ayrıldılar. En son kalanlar da Türkçülük yapmasalardı, yukarıdaki metni yazan arkadaş, Osmanlı diye bir devletin varlığından bile haberdar olmayacaktı. - keşke yapmasalardı -


    son derece dogru bır tespit....

    ve eklemek gerek sanırım...siyonızm temelındekı asırı kabalıst elıt grubun padısah sevıyesıne ve eslerıne kadar etkısı ıle olusturulmus ,saray ıcı ımparatorluk anlayısı ıcıne hapsedılmıs bır guc elbette parcalancakdır..

    bir toplum ,guc, ımparatorluk, ne denlı HAK' kı ve halkı arka plana atarsa o denlı hesabına da katlanır..OSMANLIYA olan sey budur...deccal-ıyet dedigimiz sey de bu olgudur...gercegın uzerını orten dogru yoldan sapanlar artık ne dersenız
    saygılarımla.

  8. Alt 01-11-2012, 19:33 #8
    MURATS44 Mesajlar: 32
    Çok güzel bir konu. Soru da çok güzel. Benim cevabım her ikisi de ,olurdu. Çünkü iki büyük toplum. Osmanlı zaten Türk. Osman gazi bir Türk . bu nedenle Osmanlı Türkleriyiz biz.

  9. Alt 01-11-2012, 19:38 #9
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Bir tane ayırıcı ilkeniz olsun.Birebir kendinizi aramayın,o zaman ötekileştirmeleriniz bitmez.Hem müslümancılık hem ırkçılık oynamayalım.Müslümansak ümmetçi olalım.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.