Bahçeli: Yargının kararını beklemek gerekir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-05-2011 (14:38)   Son Mesaj: 03-05-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 732  

    03-05-2011

    Bahçeli: Yargının kararını beklemek gerekir

    Bahçeli: Yargının kararını beklemek gerekir


    İki günlük Adana programına merkez ilçe Karaisalı’dan başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, bazı gazetecileri kapsayan son Ergenekon dalgası üzerine “Bu yargının alanıdır.

    Yargının vereceği kanaati sabırla beklemek gerekir." dedi.
    Karaisalı turnikelerinde il ve ilçe teşkilatlarınca karşılanan Devlet Bahçeli daha sonra Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak"ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplayan Bahçeli, son dalgada gözaltına alınan gazetecilerle ilgili şunları söyledi: "Tutuklamaların, yargının faaliyet alanında olduğu gibi bir kanaat var ülke genelinde.

    Bu tartışmalara artık bir son vermek lazım. Tartışmaları belli bir seviyede tutmak gerek. Yargının vereceği kararı sabırla beklemek lazım. Yoksa her gün konuşarak karşılıklı değerlendirmeler yapılarak yargıyı başka yere çekme anlayışından da uzak durmak lazım."

    Yargının uzun sürdüğüne dönük bir soru üzerine de Bahçeli, "Yargıya intikal eden konular er geç sonlanacak." dedi.

    Türkiye"de ortaya çıkarılan darbe planları ilgili bir çok tutuklama yapılırken 28 şubatın failleri hakkında bir işlem yapılmadığı sorusu üzerine Bahçeli "Eğer bir yerden başlanmışsa hepsini sıraya almak lazım. 27 Nisan"a uzak kalmak, 28 Şubatı görmemezlikten gelmek, zannediyorum hükümet yargı ilişkileri açısından soru işaretleri taşıyan konulardır.

    Bize göre bir yerden başlanmışsa, tamamlanmalı. Ama her şeyden evvel yargı bağımsız olmalı, adaletli olmalı ve hızlı davranmalı. Kısa süre içerisinde elindeki davaları sonuçlandırmalıdır. Yoksa siyasetin malzemesi haline dönüşür. Nihayetinde iktidarın istismar konusu haline getirmek yargıyı ülkemizi açısından doğru olmaz." açıklamasını yaptı.

    Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesinde yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak da bu tavrının aynısının Kayseri ve Elazığ"da olması gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Oralarda görülmeyip burada bu uygulamayı yapıyorlar ise bunların sonucuna da katlanmaları lazım." ifadesini kullandı.

    Ziyarette Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak Bahçeli"ye ev yapımı domates salçası hediye etti. Bahçeli daha sonra ilçe meydanında halka seslendi.




    Bahçeli: Yargının kararını beklemek gerekir Yorumları