Öncelikle Herkese Merhaba,

Elimde Olmayan Sebepler ve gecerliliği kabul edilebilir nedenlerle (tabiki kimse vatanını bırakmak istemez) TÜRKİYE CUMHURİYETİ nden , iltica yolu ile avusturya gitmeye çalışıyorum.Yaptıgım arastırmalar sonucunda aklımda kalan soru işaretlerine cözüm arıyorum .Daha Önce iltica etmiş kişiler yada konu hakkında tam bilğisi olan kişiler yanıtlarsa sevinirim.

1-iltica ettiğim zaman avusturyada mecburi kalma süresi varmıdır.şimdi şöyle diyeceğinizden eminim.o zaman neden gidiyorsun ! . Sonucda ailem burada yaşıyor.İllaki ziyaret amaçlı Ülkeme geleceğim.Yani 5 seneden önce Türkiye'ye giriş yapamazsın gibi bir kural varmıdır ?

2-iltica basvurusu yaptıgım eyalet ( mesela , viyana ) ın dışına cıkılamıyor - cıkamazsın diye bir yeni kanun maddesı var (2010 avusturya yabancılar kanunu)
buna göre ne kadar zaman ıcerısınde cıkamıyoruz veya bellı bır sureye sahipmi yoksa avusturya'da bulunduğun sürecemi bunu anlamış değilim.

3-iltica ettikden sonra , kendi hayatımı ne zaman yaşamaya başlıya bilirim.oturma ve çalışma izni alımı nın belli bir süresi varmıdır ?

4-göz altında gecireceğim.bir süre varmı ?

iltica ile avusturya'ya yerleşmiş kişiler benimle irtibat sağlarlarsa sevinirim.şimdiden teşekkürler.Sakarya'dan sevğilerle..