sen gidersen benden,ben bittim demektir ebeden..

Bir nûr var içimde uyuyan. Binlerce nûr var. Depremlerin sonrasında, vurgunların ardından arta kalanıyla yer bulan. Sakince durur ve bekler, sessizliğiyle sesi arar benden. Şayân değildir ona, reva değildir görmemeye çalışmak. Mazbutluğumu bozarım bazen, inanırım bana anlam katar ona sarılmam.
Senin nurundandır Resûlüm, özlemle beklenen anlara kavuşabilmek için, zorlukların üstesinden gelmemize sebep olan sabrımız. Efendim benim.
Canım Efendim; Zaman seni ister oldu. Güller kokusunu yitirdi, gerçek amberi bekler oldu.
Toprak şaşırdı da benliğini, kendisini unutur oldu. Arsız gençlik sıyrıldı edepten hainlerce, günahlarından sevapları bulunamaz oldu. Yine bazıları da kaybetmedi eminim, fıtratını değişir oldu. Ben sana mahcup, ben sana muhtaç. Dualarımdan dilim utanır oldu...
Baktım ki seyrini değiştirmiş yaşam. Gelişinle gelen güzellikler,
gidişinden sonra fark edemediğimiz farklılıklarla rafa kaldırılmış. İslam'ı değiştirmeyi ve İslam'dakini terk etmeyi haklı gösteren hatalı düşüncelere kapılmış kimi zaman. Kendilerini inanca göre değil, inancı kendilerine göre uyarlamak felsefesine dalanlar olmuş. Ondan korkmaktan korkanlar bile bulunmuş gül Efendim. Sonra öyle insanlar çıkmış ki ortaya, onlar hep Haktan yana saklanırmış. Bilebile işlenen yanlıştan daha çok günah kazanıldığını bildikleri için bilmemeye, öğrenmemeye sığınmışlar. Hani istedikleri daha fazla günah kazanmamak ya, azını tercih ediyorlarmış. Cehâleti cevher, Kur’ân'a firâkı zafer saymışlar. Ah ne büyük yanılmışlar!..
Of çektim şükürde de aciz iken. Ey Nebi, ümmetlerin önderlerinden geri mi kaldı? Dayanamam sanmıştım, alıştırmaya çalıştılar. Kabul etmedim, seçenekten reddi kaldırdılar. Nasıl baş eğebilirim, nasıl diyebilirim sensiz dedikleri dünyaya evet? "Efendim, Önderim. Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim"
Sevgili... Hayat üstüme geldi, ben saklandım. Ve ummadığım anda beni ebeledi. Desem ki; Nereye kadar? Bâki olan ahirete göçene kadar. Seninle orada gidereceğim hasreti. İşte o zaman bende ki nûr uyanmış olacak mutlaka. Şaha kalkacak nûrlar. Sevgilisine kavuşmuş olacak İnşaallah. Vaat hak olur seninle, ümmet aslını bulur. Ben beklerim seni. Ya sen... Ya sen ahlakına hayran, şefaatine divane olduğum. Sen gidersen benden, ben bittim demektir ebeden…


Alinti..