Einstein ve Hocasina TANRI dersi

Video Orjinal dili: Almanca Alt yazi : Ingilizce - Türkce Hepimiz izleyecek oldugumuz video hakkinda önceden belli yazilar okumusuzdur. En azindan ben okudum ve bazi bölümlerinin bu videoda cikarilmis oldugunu ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen alptraum
  • 1 gönderen mihenktasi

  1. Alt 05-29-2009, 20:14 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Video Orjinal dili: Almanca

    Alt yazi : Ingilizce - Türkce

    Hepimiz izleyecek oldugumuz video hakkinda önceden belli yazilar okumusuzdur. En azindan ben okudum ve bazi bölümlerinin bu videoda cikarilmis oldugunu belkide orjinalinin bu oldugunu düsündüm. Bunlarin disinda aslinda Albert Einstein Tanrinin kötü olmadigini onun kötüyü yaratmayarak ve bu kötülügün insan kalbinde bittigi teziyle acikliyor. Bu bizim inancimizda pek uyusmuyor. Biz hayrin ve serrinde Allahtan geldigine inaniyoruz ve yine ser gibi gözüken cogu durumun aslinda hayr ve hayr gibi gözükeninde ser olabilecegine inaniyoruz. Sayet kötülük yaratilmamis ise ve biz bunu yapiyorsak bunu biz mi yaratmis oluyoruz? Baslangicta bir etkilesim olmasi gerekmez mi? Herhangi birseyi bugüne kadar hangi insanoglu yoktan var etmistir ki? Yasadigimiz dünya da bize ait olan ufacik birsey gösteerbilirmiyiz ki biz yaratmis olalim.

    Elestirdigim kisim bu fakat eger Albert einstein ögretmenine o yasta bu cümleleri söylemis ise yinede tebrik etmek gerekir. Lakin o yasta bu gibi düsünceleri anlatabilmek ve buna vakif olmakta güzel birsey olsa gerek.

    Buyrun video ;




    shevval bunu beğendi.
  2. Alt 05-30-2009, 13:27 #2
    mihenktasi Mesajlar: 1
    Bence bu videoya iki bakis acisindan degerlendirebiliriz. Evet hersey Allah yaratmistir biz cüzi irademiz ile iyi yada kötüyü tercih ederiz, Allah da yaratir.
    Fakat Dünyada kötü ve cirkin olarak algiladigimiz hersey iman nazariyla bakmadigimizdan yani hikmetini göremedigimizdendir. Cünkü hersey ya hakikaten yada neticeleri itibiriyle güzeldir. (Ayetin ifadesiyle: Biz herseyi en güzel surette (ahsenitakvim) yarattik.) Ögretmene cevap olarak: kisb-i şer, şerdir; halk-ı şer, şer değildir (şeri yaratmak degil, islemek şerdir).

    Bunlari göz onünde bulunudurursak, videodaki Einsteinin dedigine karsi ser bizdendir yaratan Allahdir.
    (Sana her ne iyilik erişirse Allah’tandır. Sana her ne kötülük gelirse, o da kendi kusurun sebebiyledir. (Nisâ Süresi: 79.))

    alptraum bunu beğendi.
  3. Alt 07-21-2009, 13:28 #3
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Peki kötülük yaratilmadigi halde nasil vuku bulur?

  4. Alt 08-23-2009, 19:26 #4
    mert54 Mesajlar: 1
    Beyler sorularinizin cevaplari risalei-nurlarda var okumani umarim çok faydalanacaksiz

  5. Alt 08-23-2009, 23:06 #5
    xyzt Mesajlar: 384
    harika bi video.. güzel paylaşım. teşkkrler

  6. Alt 05-10-2011, 19:49 #6
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    videko düzenlenmis, konu güncellenmistir

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.