Komando nedir - kimdir

Komando üstün muharebe gücü olan, her türlü şartlarda verilen vazifeyi yapabilecek fiziki güce sahip askere verilen isimdir. Düşmana biranda ani baskınlar yaparak, vur-kaç usülüyle düşman kuvvetlerini taktik, Lojistik ve moral ...


    1. Komando üstün muharebe gücü olan, her türlü şartlarda verilen vazifeyi yapabilecek fiziki güce sahip askere verilen isimdir. Düşmana biranda ani baskınlar yaparak, vur-kaç usülüyle düşman kuvvetlerini taktik, Lojistik ve moral yönünden zayıflatmak süretiyle, dost kuvvetlere hareket kabiliyeti sağlayan iyi eğitilmiş askeri birliktir komando. Komando kuvvetleri, değişik isimler altında ilk defa Türkler tarafından kurulmuştur. Osmanlı Devletinde muharebelerin kazanılmasında önemli hizmetleri görülen komando birliklerine akıncı adı verilmişti (Bkz. Akıncılar).

      Komando birliklerinin batı devletlerinde kuruluşu 1900’den sonradır. ikinci dünya Savaşında ingilizler, Almanlara karşı komando piyade birlikleri teşkil ederek sızma ve gece baskınları ile Almanları çok taciz ettiler. Amerika Birleşik Devletleri’nde Deniz Kuvvetleri bünyesinde “marine” olarak isimlendirilen deniz komandoları vardır. Deniz komandoları, su altı sinsi taarruzları ile limanda bulunan veya denizde seyir halinde olmayan düşman gemilerini, yüzer havuzları ve liman tesislerini imha etmeye çalışırlar.
      alptraum - 01-23-2012, 03:19
      #1