anlatım bozukluğu

malumunuz üzere çoğu sanal iletişim alanlarında olduğu gibi forumlarda da imla-noktalamayı geçtim, ileri düzeyde anlatım bozuklukları yapılmaktadır. Türkçemizi daha güzel kullanmak için biraz daha herkesi sağduyulu davranmaya devam ederek ve ...


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 gönderen candanag
  • 1 gönderen safinaz
  • 1 gönderen pınaran
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 07-15-2011, 16:44 #1
    candanag Mesajlar: 302
    malumunuz üzere çoğu sanal iletişim alanlarında olduğu gibi forumlarda da imla-noktalamayı geçtim, ileri düzeyde anlatım bozuklukları yapılmaktadır. Türkçemizi daha güzel kullanmak için biraz daha herkesi sağduyulu davranmaya devam ederek ve haddim olmayarak anlatım bozuklukları üzerine google vasıtasıyla ulaştığım bir kaynağı sizlerle paylaşmak istiyorum. beğenmeyenler alternatif sitelerden ya da basılı materyallerden tafsilatlıca aydınlanabilirler.

    Ama bunlara gerek yok; ben yurdum müfredatı ve sınavları çerçevesinde yaladım yuttum anlatım bozukluklarını derseniz bakmayabilirsiniz elbette. Ayrıca önemli olan karşımdakinin beni anlamasıdır, anlatım da ne olaki! Bozukluk falan yok bende! türü düşünceler bir anda aklınıza geldiyse yine açmayın linkleri, vakit kaybı olur.

    Bu forum daha güzel yazılara, paylaşımlara layıktır ey dostlar

    Anlatım Bozukluğu, Anlatım Bozuklukları, Dil Yanlışları, Anlam ve Dilbilgisi Bakımından Anlatım Bozukluğu » EdebiyatFakultesi.Com

    Dil Bilgisi İle İlgili Anlatım Bozuklukları Cümle Düzeyinde Anlatım Bozukluğu Bozuklukları » EdebiyatFakultesi.Com

    alptraum ve safinaz bunu beğendiler.
  2. Alt 07-15-2011, 17:26 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Kısa bir süre önce anlatım bozuklukları konularına hazırlanırken unuttuğum ve bilmediğim o kadar çok anlatım bozukluğu varmış ki,kendimi her zaman "Nasıl olsa Türkçem iyidir (Geçmişte İyi bir ÖSS sonucunda kalan ama şimdilerde hükmü kalmamış) matematiğim iyi değil" mantığıyla matematik ve alan konularına kanalize ederken,çok önemli bir eksiğimi farkettim.

    Şimdilerde forumlarda da eski yazmış olduğum yazılarıma bakarken inanamıyordum bunu ben mi yazmışım diye az utanmadım.Gerçi biraz fevri yazarım ve de acele etmeye çalışmamdan da kaynaklanıyor ama fazla kelimeler,eksik kelimeler,gereksiz ekler,eksik ekler,aynı yükleme farklı filleri bağlama vs.sonucu eski yazdıklarıma bakınca ben bile bazılarını anlamakta güçlük çekiyorum.
    Aslında sadece bu forumdaki yazılanlar için değil birçok bakımdan faydası olacağını düşündüğüm bir konu bu.En azından kendimizi daha güzel ve doğru ifade edebilmek adına.

    alptraum bunu beğendi.
  3. Alt 07-16-2011, 16:20 #3
    pınaran Mesajlar: 314
    forum sitelerinde çok da fazla kasma taraftarı değilim, tamam anlatım bozukluğu yapmayalım, kendimizi güzel ifade edelim, Türkçemizi, kelimelerimizi doğru yerlerde, doğru anlamlarıyla kullanalım.. ama sitede rahat, çok da abartmadan tabii, sohbet havasında yazışmalardan yanayım (kimseyi rahatsız etmeyecek düzeyde, doğrudan kişilerle yakınlık kurmadan, bu hoş paylaşım sitesini arkadaşlık sitesine çevirmeden). bazı sitelerdeki gibi katı kuralların, en ufak harf eksiğinde, yanlış yazımda siteden atılmaların olmadığı bir sanal ortamda daha çok keyiflenirim..
    sonuçta felsefe kürsüsü değil bu forumlar çok fazla kasmaya gerek yok..

    alptraum bunu beğendi.
  4. Alt 07-16-2011, 16:25 #4
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Google aramalarinda kisilerin %70 i yaklasik yanlis kelimeler, basliklar kullanarak arama yaparlar. Bunu yaklasik 3 senelik muhakeme.net tecrübesinden biliyorum. Anlatim bozuklugu iyidir, zenginliktir

    p?naran bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.