Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeleri alınan subaylardan Albay Dursun Çiçek tutuklandı. Dört albay denetim uygulanması şartıyla bırakıldı






“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alınan 9 muvazzaf subaydan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, mahkemeye sevk edildi. Çiçek'in örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanması talep edildi. Mahkeme de çiçek'in tutuklanmasına karar verdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 9 muvazzaf subayın, Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alındı.

Muvazzaf subaylardan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Albay Çiçek'in 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanması talep edildi.

Albaylardan 4'ü denetim uygulanması şartıyla serbest bırakıldı. Çiçek ise tutuklanarak cezaevine kondu.



Askeri Savcılık "AKP'yi ve Fethullah Gülen Cemaatini bitirme" planı iddialarına ilişkin yaptığı incelemede, belgenin sahte olduğu ve belgede imzası olan Albay Dursun Çiçek hakkında işleme gerek olmadığına karar vermişti.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ geçen hafta düzenlediği basın toplantısında darbe planı iddialarına konu olan belgeyi kağıt parçası olarak nitelendirmişti.