Dursun Çiçek Balyoz'dan da tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-18-2011 (15:57)   Son Mesaj: 02-18-2011 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 842  

    02-18-2011

    Dursun Çiçek Balyoz'dan da tutuklandı

    Dursun Çiçek Balyoz'dan da tutuklandı


    Islak imzalı belge davasından tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne konulan Albay Dursun Çiçek, Balyoz davasından da tutuklandı. Çiçek mahkemedeyken, gazetecilere avukatı aracılığıyla bir de not gönderdi.

    Balyoz davası kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkartılan Albay Dursun Çiçek, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Islak imzalı belge davasından tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne konulan Albay Dursun Çiçek, Balyoz davasından da tutuklandı.

    Hakkında verilen karar yüzüne okunmak üzere sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne cezaevi aracıyla getirilen Çiçek, bir süre burada bekledikten sonra hakim karşısına çıkarıldı.

    Dursun Çiçek, kendisine okunan tutuklama kararı ile Balyoz davasından da tutuklanmış oldu. Mahkeme binası çıkışında "Dijital bir iftirayla karşı karşıyayız. Hakkımı her platformda arayacağım." açıklaması yapan Çiçek, Hasdal Cezaevine geri götürüldü.

    GAZETECİLERE NOT

    Hakkında tutuklama kararı verilmesinin insani ve vicdani olmadığını öne süren Çiçek, tutuklama kararının ardından çıkışta, "Dijital bir iftirayla karşı karşıyayız. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Hakkımızı her yerde arayacağız." dedi. Çiçek, avukatları aracılığıyla el yazısıyla gazetecilere hukuk ve adalet aradığını söyleyen bir not gönderdi.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne okunması için duruşmaya alınan Dursun Çiçek, başka bir iftira nedeniyle 10 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

    Hiçbir katılımı ve bilgisi olmadığı halde Balyoz davasına sanık olarak dahil edildiğini öne süren Çiçek, "42 kişinin isminin olduğu listeyi hazırladığım iddia ediliyor. Bu listede adı geçenlerden sadece ikisini tanıyorum. O dönemde İskenderun Deniz eğitim Alay Komutanı olarak görev yapıyordum ve İstanbul'da 1. Ordu'da yapıldığı iddia edilen seminerden haberim olmadı." diye konuştu.

    Altında isminin yazılı olduğu "Akdeniz bölgesi müzahir Subay ve Astsubay listesi" adlı belgenin hukuki bir delil olmadığını ifade eden Çiçek, "İki sayfalık belgenin altında ismim var diye tutuklama verilmesi ne insanidir ne de vicdanidir. Bu nedenle tutuklama kararının kaldırılmasını talep ediyorum." sözleriyle kendini savundu.

    Tutuklanma kararının kaldırılmasını isteyen Çiçek, daha fazla mağdur edilmemesini talep etti.

    Savunmaların ardından Mahkeme Heyeti Çiçek hakkındaki tutuklama kararını verdi. Balyoz davası kapsamında da tutuklanan Çiçek ardından Hasdal Cezaevi'ne götürüldü. Çiçek'in adliye çıkışındaki son sözü, "Dijital bir iftirayla karşı karşıyayız. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Hakkımızı her yerde arayacağız." oldu.

    Çiçek avukatı aracılığıyla gazetecilere şu notu gönderdi: "Masum bir insanın isyanıdır. İkinci kez dijital iftira ve taklit imza yalanları karşısında hak hukuk ve adaleti arıyoruz. Bu kutsal insan değerlerini bulmamıza yardımcı olmanızı bekliyorum."
    Öte yandan, avukatı Hüseyin Ersöz, Çiçek'in tutukluluk haline itiraz etti.




    Dursun Çiçek Balyoz'dan da tutuklandı Yorumları