Michael Jackson vefat etti

Hasbinallunümelvekil...



  1. Alt 06-26-2009, 20:38 #11
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Hasbinallunümelvekil

  2. Alt 06-26-2009, 20:41 #12
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Her Ehl-i kitap in kafir oldugunu ve Allaha ortak kostugunu nerden biliyorsunuz? Bizim bilmedigimiz birseyleri biliyorsaniz bizden farkli bir kalp gözünüz var diyebilirim. Ehl-i Kitap hakkindaki tüm ayetleri siyak ve sibak bütünlügü icerisinde incelediniz mi? Ben dediginizin aksini iddia etmiyorum ya da ayetin diyeyim. Fakat bilmedigim bu insanlarin icerisindeki "iman" mevzusu hakkinda kisiler hakkinda yargiya varmiyorum sadece.

  3. Alt 06-26-2009, 20:44 #13
    Unnecessary Mesajlar: 726
    mubarek kardeşim adam ölmüş burda ben diyorum mekanı cennet olsun takılmışsın sende bu cümleye çok güldüm kendi kendime yani sen kalktın Allaha ortak koşmak fln yazmışsın iletişim problemi sanırım birbirimizi anlamıyor olabilirz, ifadelerini anlamıyorum , Ben her ölenin ardından bunu söylerim yine diyorum Mekanı cennet olsun inşş rahat olalım kasmaya gerek yok ben cennette onu görmek istiyorum ki diyorum neden üstüme geliyorsun ki

  4. Alt 06-26-2009, 20:54 #14
    Beyyine Mesajlar: 57
    Hristiyan ve Yahudilerin Ebedi cehennemlik oldukları şimdiye kadar müslümanlar arasında hiç tartışılmamıştır. Çünkü Allah kuran-ı kerimde onlarca ayette ehl-i kitab'ın Ebedi olarak cehennemlik olduklarını bildirmiştir.
    Tevbe Suresi 30. ayette Allah:
    Yahudiler, "Uzeyir Allah'ın oğlu" dediler, Hıristiyanlar da "Mesih Allah'ın oğlu", dediler. Bu onların kendi ağızlarıyla uydurdukları sözlerdir. Daha önce inkâra sapmış olanların sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin, nasıl da saptırıyorlar! buyuruyor.

    Yine Allah maide suresinde 72 ve 73. ayetlerde : ''Andolsun, "Allah, Meryem'in oğlu Mesih'tir" diyenler elbette kâfir olmuşlardır. Oysa Mesih onlara: "Ey İsrailoğulları, hem benim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah'a ibadet edin. Kim Allah'a ortak koşarsa, şüphesiz Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer cehenemdir. Zalimlerin yardımcıları da yoktur" demişti.

    "Allah, üçün üçüncüsüdür" diyenler elbette kâfir olmuşlardır. Oysa tek ilâhtan başka ilâh yoktur. Eğer söylediklerinden vazgeçmezlerse, elbette onlardan inkâr edenlere acı bir azap dokunacaktır. buyurmaktadır.

    Fakat bu son zamanlarda İslam düşmanı bazı çevreler, dinler arası dialog masalıyla insanları uyutmak için bu tarz iddalarda bulunmuşlardır. Her kim ehl-i kitabın Cennete gideceğini idda ederse Muhammed'e indirileni inkar etmiştir.

    Yahudi ve hristiyanlar hakkında dahi şüphede olmanız beni çok şaşırttı doğrusu. 10 yaşında ki çocuklar bile Hristiyan ve Yahudilerin Cehennemlik olduklarını bilirler.
    Kur'an okumanızı tavsiye ediyorum size. Eğer kur'an okusaydınız böyle bir yanılgı içinde olmazdınız. Kur'an yahudi ve hristiyanların kafir olduklarını, cehennemlik olduklarını anlatan ayetlerde doludur..


  5. Alt 06-26-2009, 20:59 #15
    Beyyine Mesajlar: 57
    Tamam o zaman. bende Allahtan Seni michel Jacksonla ahirettte buluşturmasını diliyorum.
    Allah kafirler'in cennete giremeyeceğini garanti etmiş diyorum. Onlar hakkında da istiğfar dilemeyin diyor diyorum. ayet yazıyorum ama sen kasmaya gerek yok diyorsun.
    Bu nasıl bir mantık anlayamıyorum.
    Bu arada unutmadan söyliyim.Nickin çok isabetli!

  6. Alt 06-26-2009, 22:21 #16
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Beyyine´isimli üyeden Alıntı
    Tamam o zaman. bende Allahtan Seni michel Jacksonla ahirettte buluşturmasını diliyorum.
    Allah kafirler'in cennete giremeyeceğini garanti etmiş diyorum. Onlar hakkında da istiğfar dilemeyin diyor diyorum. ayet yazıyorum ama sen kasmaya gerek yok diyorsun.
    Bu nasıl bir mantık anlayamıyorum.
    Bu arada unutmadan söyliyim.Nickin çok isabetli!

    sukut-ul zıman selamet insan
    teşekkür ederim
    yani gereksiz bir nickten gereksiz cvplar bunlar
    ben müthiş güldüm Allahta seni güldürsün:D

  7. Alt 06-27-2009, 13:11 #17
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Selamun Aleyküüm..
    Bu site islami bir site doğru mudur?
    Buraya bir ton insan giriyor çoğu belkide birşey bilmiyor neden yanlış bilsinler bazı şeyleri ben burada birşeyi düzeltmek içn tekrar konuya el atıcam kusura bakmayın!
    Sitede sayın Jackson'ın ölmesi üzerine Alptraum adlı kullanıcı yazısını astı bizler görüş ve düşüncelerimizi yazdık ne güzel pasif değiliz..
    Fakat Jackson hakkında bir bilgisi olmayan kullancı arkadaşlar acaba kendisi hakkında ne kadar bilgiye sahip ki ayeti kelimeleri koplayala yapıştır yaparak acımasızca cehenneme girecektir gibi yargılanmada bulunuyor ?? bu sadece yanlış bir girişimdir!

    Bugün Zaman Gazetesinde kendisinin hayatını kısa bölümler şeklinde çok güzel yazmışlar.
    Ne kadar acı çektiğini neler yaşadığını, neden estetik üstüne estetik yaptırdığını ben okudukça kendi kendime bu kişinin bu dünyada cehennemini yaşadığını düşünüyorum o kadar etkilendim ki çayım öyle kaldı
    5 yaşında sahneye çıkmış çocukluğunu yaşamamış ve gençlik döneminde geçirdiği sağlık problemleri yüzünden suratında beyaz beneklerin çıkması bir siyahi için oldukça kötüdür tahmin edersiniz estetikleri ... vs
    tecavüz olayına gelince kendisi çocukluğunu yaşamadığı için
    2.700 dönümlük bir araziye kurulu dev bir çiftlik satın almış ve masal apartmanlar oyuncalarla donatmış bir sürü çocuğu toplamış etrafına çocukluğunu yaşamak için tecavüz olayı burdan doğuyor olayın ayrıntılarına girmeden kesiyorum tahmin edersiniz ki bu büyük bir sanatçı ve ve meyve veren ağaç taşlanır!!! her neyse

    Kendisinin yakın dostlarından olan Amerikan Hak ve özgürlük partisi lideri Al Sharpton Jackson için ''Barack Obama'dan önce Amerikan Halkının Gönlünde taht kuran siyahi Amerikalı olduğunu söyledi.

    Ayrıca Jackson'ın kız kardeşi Jermaine Jackson Michael Jackson'a '' Allah sennle beraber olsun demesi'' Sayın Jackson'ın Müslüman olduğunu doğrular nitelikteydi zira kendisi zaten son zamanlarda hep yanlızlıktan şikayet ediyor devamlı yanlız kalıyormuş!!
    bel insaf elinizi vicdanınıza koyun !!

    Konuyu uzatma gerekçem ise bariz ortada kendisi hakkında zerre kadar bilgiye sahip olmayan insanların yanlış tanımasını önlemek önce bilmek, okumak ,anlamak lazım..
    onun yerine kendimizi koymak lazım ve sonraa ayeti kelimeleri yazmak lazım diye düşünüyorum..
    Çünkü tam tersi çok büyük bir yanlıştır! ayeti kelimeleri bir konuya bağlamak için önce kişinin fıkıh ilimini alması lazım öyle sitelere takılmakla olmuyor


    Bu arada 27 haziran 2009 Cumartesi Zaman gazetesinde detaylarına inip okuyabilirsiniz

    vesselam..

    3rd eng bunu beğendi.
  8. Alt 06-27-2009, 13:35 #18
    Beyyine Mesajlar: 57
    Subhanalallah! Adam hristiyan olmasına rağmen adama rahmet dileyen sizsiniz. Adam ömrünü Haram olan ''müzik'' le geçirmesine rağmen ona rahmet okuyan sizsiniz cahil olan suçlu olansa ben. Şimdi şöyle demişsin. '' Jackson'ın kız kardeşi Jermaine Jackson Michael Jackson'a '' Allah sennle beraber olsun demesi'' Sayın Jackson'ın Müslüman olduğunu doğrular nitelikteydi '' Soruyorum sana hristiyanlar birbirlerine isa seninle beraber olsunmu diyor? Hiç bir filmde demi rastlamadın hristiyanların birbirine Tanrı seninle beraber olsun dediklerni? Bumu yani adamı müslüman yapan kanıtınız? Birde demişsiniz ki '' kişinin fıkıh ilimini alması lazım öyle sitelere takılmakla olmuyor '' Allaha hamd olsun böyle bir insan değilim. Sana kendimi isbat etmek gibi derdimde yok. Fakat bu Fıkh-i değil Akaid meselesidir. bunun fıkıhla ne alakası var? Sen Fıkhın ne olduğunu biliyormusun? Sen Fıkhında ne olduğunu bilmiyorsun akaidinde. Hakkında bilgin olmayan bir meselede zan ile Allah'ın cehennemlik olduklarını bildirdiği kişilere istiğfar diliyorsun. Allah Zan la ilgili enam suresinde şöyle buyuruyor: ''Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp-saptırırlar Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler''
    Başka bir ayette ise : ''Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır'' buyurmaktadır. Diğer bir ayette ise ''Kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'' Son olarakta Allah necm suresinde ''Onların bu hususta bir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Zan ise, şüphesiz hakikat bakımından birşey ifade etmez.''

    Bu ayelerden de zan ile hareket etmenin yanlışlığı anlaşılıyor.

    Gelmişsin burda sanki michel jackson yakın arkadaşınmış gibi Tevacüz olayı iftira diyorsun. Meyve veren ağaç taşlanırmış. Neymiş o meyve Allah'ın haram kıldığı müzikmi??!
    Aslnda hristiyan değil müslüman diyorsun. Bu ne cüret yahu!

  9. Alt 06-27-2009, 13:46 #19
    3rd eng Mesajlar: 675
    ALLAH (c.c) rahmet eylesın.

  10. Alt 06-27-2009, 13:50 #20
    Unnecessary Mesajlar: 726
    Gelmişsin burda sanki michel jackson yakın arkadaşınmış gibi Tevacüz olayı iftira diyorsun. Meyve veren ağaç taşlanırmış. Neymiş o meyve Allah'ın haram kıldığı müzikmi??!
    Aslnda hristiyan değil müslüman diyorsun. Bu ne cüret yahu!

    Müslüman mı diyorum? okuma ve anlama problemin mi var?
    neyi tartışıyorsun müzik haram diye adam cehennemlik mi ? Müzik yapmış hatta ölmeseymiş turnesi varmış ona hazırlanıyormuş bu onun cehennemliktir yakıştırmasını yapmanıza gerekçe midir?

    Bu ne axilik yakın arkadaşım ne demek? zaten nickimle dalga geçmeniz bazı şeylere sukut etmem gerektiğini düşünüyorum ama cahil karşısında susmak zormuş:S

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.