Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti

yepyeni bir insanımız var akıl yolundan öylesine uzaklar aralarında hoş bir uyum var ayıp değil mi, hiç mi umursamazlar altınlarınızı çaldılar topraklarınızı verdiler tarihi baştan yazdılar iyi de bana ne ...


Ağaç Şeklinde Aç23Beğeni

  1. Alt 06-16-2009, 20:58 #41
    merve_ Mesajlar: 11
    yepyeni bir insanımız var
    akıl yolundan öylesine uzaklar
    aralarında hoş bir uyum var
    ayıp değil mi, hiç mi umursamazlar

    altınlarınızı çaldılar
    topraklarınızı verdiler
    tarihi baştan yazdılar
    iyi de bana ne

    insanlığımızı ezdiler
    aydınlarımızı kestiler
    ülkeyi çoktan sattılar
    iyi de sana ne

    yepyeni bir insanımız var
    düşünmeden ah, kardeşini boğazlar
    laf aramızda, ASLINDA TEK BİR SORUN VAR
    GÜNAH DEĞİLMİŞ MEMLEKETE OLANLAR!

    altınlarınızı çaldılar
    topraklarınızı verdiler
    tarihi baştan yazdılar

    insanlığımızı ezdiler
    aydınlarımızı kestiler
    ülkeyi çoktan sattılar
    iyi de sana ne

    grup bu şarkıda amaçlarının ne olduğunu açıklamıştır.siz bu konunun ilmini araştırmış olabilirsiniz ama derinlemesine bilsin yada bilmesin her müslümanın her insanın sahtekarı sömüreni eleştirmeye hakkı vardır hakaret etmemek şartıyla ve ortada bir hakaret yoktur genel anlamıyla dergah cami anlamında kullanılmaz ancak bu işin ilmiyle uğraşanlar dergahın cami anlamına da geldiğini bilir halk arasında kullanılan genel anlamı cami değildir kasıt inanları dolandıran sahte dergahlardır bu da çok açıktır

  2. Alt 06-16-2009, 21:14 #42
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bakin siz hala ayni yerdesiniz ve bu konuyu iki üc baglamdada degerlendirdim. Bu sarkida lem yelid kasitli olarak kullanilmis olup tüm ibadet edilen yerlere atifta bulunulmustur. Böyle olmamasi icin cümle yapisinin degismesi lazim. Cümle yapisinda belirli sahsa direk bir baglanti kurdugu vakit problem olmaz fakat cümle böyle problemli. Bu suna benziyor. Bir aralar bir sarki vardi. "Kaynanayi ne yapmali kaynar kazana atmali, yandim gelin dedikce altina odun atmali" Simdi burada gördügümüz gibi bütün kaynanalara hitap ediyor degil mi? Hani söyle diyemeyiz. Kötü kaynanalar var onlar üstüne alinsin Ayni cümleyi biz kullansak benzer sekilde örnegin ; " Bayanlar bir seytandir aslinda" desem ve benim bu cümlemden tüm bayanlar degilde seytan olan bayanlarimi anlayacaksiniz

    Bu din meseleside cok hassas bir mesele oldugu icin bu sekilde bilincsiz girilmemeliydi, yok bilincli girildiyse KASITLI reklam güdülmüstür diyorum. Size türkce ögretmenligi yapmak istemiyorum ama cümle asikar ve ortada.

  3. Alt 06-16-2009, 21:20 #43
    merve_ Mesajlar: 11
    bakın ben hukuk öğrencisiyim hukukta yasaları yorumlarken 2 yöntem vardır birincisi lafzi yöntem yani söze dayalı ilk önce burdan bakılır ama anlam açık değilse nesnel amaçsal yönteme yani yasa koyucunun aslında ne demek istediğidir yani amaçtır bu hakim tarafından yorumlanır burdan yola çıkarsak kasıt bu değildir bu ortadadır cümle yanlışı anlam ikiliği olabilir grup roportajında bunu yapmak haddimize değil hepimiz müslümanız demiştir zaten dumanı körü körüne savunmuyorum ama haksızlık yapılıyor bu memlekette çok büyük yanlışlıklar var bunlara tepki göstermiyoruz bu gibi ufak olaylarla uğraşıyoruz en çok da bu üzüyor

  4. Alt 06-16-2009, 21:25 #44
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    ''Aman aman''adlı şarkılarının klibinde,İslam'dan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. Kliplerinde öpüşen gençler kızlı erkekli dansedenler vs..vs.. gerçekten siz yok dergahmış yok dini istismar edenlermiş onları eleştiriyorsunuz ama onları eleştirirken kendinizle çelişmiyormusunuz? veya onları eleştirecek gücü kendinizde bulduğunuz halde birisinin sizi eleştirmesi niye zorunuza gidiyor? madem bu konuda hassasınız bu vaziyet nedir? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

    Bu konuya cevap yazacak diğer arkadaşlardanda ricam lütfen aynı şeyleri tekrarlayarak forum kirliliği yapmasınlar.Varsa fikirleri, saygı çerçevesinde paylaşacaklarsa kapımız açık.

  5. Alt 06-16-2009, 21:37 #45
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bakin bu konuda ben hakim degilim bu yüzden bir hüküm koymusta degilim. Bilirsiniz ki bir hüküm konuyorsa ona göre uygulanmali. Fakat bu konu toplumu ilgilendiriyorsa yoruma acik bir konu demektir. Nasilki bir yasa binlerce insan tarafindan farkli algilaniyor ve yine yüzlerce hakim tarafindan farkli sekilde adalet uygulaniyorsa sahislara görede yoruma acik olan bu konuyu bizlerin degerlendirmesi kadar normal bir unsur yoktur sanirim. Bu konuda Duman grubu da hakim degildir eger öyle olsa idi bu karar mercii nerden geliyor derdim. Zaten anlatmak istedigim mevzuda bu. Ben bu albümlerindeki bu elestiriyorum yani en dogal hakkimi kullaniyorum. Elestiride ya da yorumlamada karar mercii beklemeyin. Yanlisiyla-dogrusuyla tartiyoruz. Bu forumda sadece Duman i elestirmiyoruz ya da yorumlamiyoruz. Disardan öylemi gözüküyor bilmem. Bir gercek var ise "bilmiyordum ya da yanlislikla oldu" gibi sebeplerle örtünmez. Bu gercektir var olan söylemlerdir. Duman grubu gercekten iyi yorumcu ise ne yazikki bu dedigimi kasitli olarak yapmislar yok degillerse hic olmayacak yere parmak basmaya calismislar. Biz elestirilerimizde KIRICI degil yapici olmayi seciyoruz bunuda hatirlatirim.

  6. Alt 06-16-2009, 21:40 #46
    merve_ Mesajlar: 11
    kimsenin beni eleştirmesi gücüme gitmiyor isteyen istediğini eleştirsin yanlış anlama varsa bu düzeltilir önce dinlenir tam olarak ne denmek istendiği anlaşılır ondan sonra yorum yapılır veya eleştirilir önce dinlemek önemlidir siz klipte öpüşen gençleri eleştirebilirsiniz bu somut bi şeydir size terstir dile getirirsiniz ama olmayan bir şeyi eleştiriyorsunuz amacım bunu düzeltmektir!

  7. Alt 06-16-2009, 21:53 #47
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Alıntı:
    her insanın sahtekarı sömüreni eleştirmeye hakkı vardır hakaret etmemek şartıyla ve ortada bir hakaret yoktur

    Ortada bir hakaret vardır! Kuran'ın ayetlerinin ne amaçla olursa olsun değiştirilmesi o kitaba yapılmış bir hakarettir.

    Alıntı:
    roportajında bunu yapmak haddimize değil hepimiz müslümanız demiştir

    peki madem müslümanlar kliplerindeki bu durum nedir? Bir müslümanda bulunmaması gereken bir çok sıfat kliplerinde gençlere gösteriliyor örnek olunuyor ?

    ayrıca ''sizi eleştirmesi niye zorunuza gidiyor?'' dediğim kısımda şahsınızı kastetmedim genel olarak yazılan eleştirilere karşı çıkanları kast ettim.

  8. Alt 06-16-2009, 22:07 #48
    merve_ Mesajlar: 11
    ayet değişmemiştir lem yelid derler tamamlamadan löp yutarlar anlamında denmiştir maalesef yanlış cümle kurmuşlar kafiye olsun diye ama hatalarını anlayıp açıklama yapmışlardır insan inanıyorsa kitabına allahına peygamberine müslümandır ama iyi müslümandır kötü müslümandır bu tartışılabilir ama sen müslüman değilsin denemez yalnızca nasihat edilebilir ayet değişmemiştir lem yelid deyip gerisini getirmeden löp yutar denilmeye çalışılmıştır değişmemiş veya hakaret edilmemiştir

  9. Alt 06-16-2009, 22:24 #49
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Ben müslüman değil demedim... Bir müslümanda bulunmaması gereken bir çok sıfat kliplerinde gençlere gösteriliyor örnek olunuyor ve Dinin istismar edilmesinde gösterdikleri hassasiyetleri kliplerinde neden göstermiyorlar? dedim.
    yapmayın Allah aşkına kafiye uyacak diyerek Allah'ın kelamı bu şekilde değiştirilirmi?
    ''Lem yelid velem yûled'' ayeti ''O doğurmamış ve doğmamıştır.'' demektir.Kuran'daki hiç bir ayet yarım/kısmen alınarak değiştirilerek kullanılmaz.bir kere bu edeben doğru olmaz.
    yanlış bir cümle kurduklarını kabul etmeleri özür dilemeleri için bu olayların gündeme gelmesi ve tepki gösterilmesimi gerekiyor. Bu parçayı yazanlar albümü çıkaranlar bu tepkilerin geleceğini bilmiyorlarmıydı yani?

  10. Alt 06-16-2009, 22:35 #50
    merve_ Mesajlar: 11
    yaptığının yanlış olduğunu biliyorsan yapmazsın amaçları o olmadığı için o ifadeyi kullanmışlardır yanlış anlayanlara açıklama yapmışlardır amaçlarının o olmadığı ortadadır