Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti

ömürcek adam ´isimli üyeden Alıntı ↑...



  1. Alt 06-01-2009, 23:13 #31
    şafak Mesajlar: 26
    ömürcek adam´isimli üyeden Alıntı
    farkında olmadan domuz yiyince de bi şey olmuyomuş.. senin de adın FÜHRER.. burdan nazi hayranı oldugun anlamını çıkarabiliriz.. seni de zan altında bırakabiliriz.. yani birini zan altında bırakmak bu kadar kolay bi şey... acınacak haldeyiz yeminle...

    Führer sadece hitler e mahsus bir isim veya lakap değilki.Führer Almancada başkan ,lider anlamına gelen bir kelime.Sınıf başkanı için bile kullanılabilir.Hem zan altında kalması dediğin şey ne?İnsan farkında olmayacak, kadar bilmeden alay edecek kadar aptal olabilirmi.

    kipchak bunu beğendi.
  2. Alt 06-04-2009, 00:19 #32
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    @ömürcek adam
    Gerçi şafak gerekli cevabı vermiş ama sizin verdiğiniz örnek birşeyin bilinmediği için yapılması durumudur. Duman grubunun bu hatayı bilmeyerek yaptığını ve şimdide hatasını öğrendiğini mi imâ ediyorsunuz yani?

  3. Alt 06-15-2009, 01:01 #33
    gkhn Mesajlar: 3
    Çok garip insanlar var haa !!! Adamlar röportajlarında amaçlarının dine laf atmak ya da bir ayeti dalgaya almak olmadığını açık açık söylemişler. Ama insan nasıl anlamak isterse öyle anlar. Demek ki siz birilerinin dini suistimal etmesini daha kabul edilir görüyosunuz ve haklısınız da ne diyeyim bu ülke müslüm gündüzleri ali kalkancıları gördü ve bu ülkede pek çok insan için din hala üzerine konuşulamayacak kadar korkulu bir noktada ki onun sırtına yaslanıp cebini veya başka çıkarlarını gözeten insanları değil de eserlerinde bunu konu edip insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan pek çok aydın diye tanımladığımız adamdan daha cesur olabilen bu insanları yargılıyosunuz. Yok inançsız , yok türk değil ... Herkesin inancı kendine...

  4. Alt 06-15-2009, 12:37 #34
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Alıntı:
    eserlerinde bunu konu edip insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan...

    Komiksiniz. Bilinçlendirme böylemi olur? Benim orada bahsettiğim; amaç ne olursa olsun Allah kelamının bu şekilde değiştirilemeyeceği/kullanılamayacağıdır.Ayrıca o röportajıda bu tepkilerden sonra yapma gereği duydular.

  5. Alt 06-16-2009, 19:11 #35
    merve_ Mesajlar: 11
    gerçek müslüman komşusu açken tok yatmaz gerçek müslüman faize sömürüye karşıdır,trilyonları cebe indirmez gemi alıp ne ki gemicik diye geçiştirmez filistinlilere zulmeden yahudilere topraklarını vermez vatanını satmaz arkasına sandığı alıp lem yelid der ama devamını getiremez dini kullanıp halkı sömürür löp yutar! keşke bu şarkıya gösterdiğiniz tepkiyi dini sömürenlere müslüman görünen kafirlere de gösterseydiniz duman yanlış anlaşılmıştır ayrıca herkesin dini kendine senin dinin sana benim dinim bana ayetine saygı gösterin isteyen istediğine inanır allahla kul arasındadır her şey size karışmak düşmez!

  6. Alt 06-16-2009, 19:25 #36
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    merve_´isimli üyeden Alıntı
    gerçek müslüman komşusu açken tok yatmaz gerçek müslüman faize sömürüye karşıdır,trilyonları cebe indirmez gemi alıp ne ki gemicik diye geçiştirmez filistinlilere zulmeden yahudilere topraklarını vermez vatanını satmaz arkasına sandığı alıp lem yelid der ama devamını getiremez dini kullanıp halkı sömürür löp yutar! keşke bu şarkıya gösterdiğiniz tepkiyi dini sömürenlere müslüman görünen kafirlere de gösterseydiniz duman yanlış anlaşılmıştır ayrıca herkesin dini kendine senin dinin sana benim dinim bana ayetine saygı gösterin isteyen istediğine inanır allahla kul arasındadır her şey size karışmak düşmez!

    Bakin ortaya bir iddia atiyorsaniz bin iddia olarak gösteremezsiniz. Simdi su sözleri objektif olarak inceledigimizde

    Alıntı:
    Ortada bir dergah var
    Devrilir başın yarar
    Arkasında tezgah var
    Lem yelid ve löp yutar

    Siz dergahin ne anlama geldigini biliyormusunuz?

    DERGÂH: (Der-geh) f. Cenab-ı Hakk'a ibadet edilen yer.
    Büyük bir huzura girilecek kapı. Kapı. Padişahların kapısı.
    Şeyhlerin tekkesi.

    Simdi bu sekilde bir zan ile tüm ibadet edilen yerleri aldi e lem yelid ve löp yutar cümlesinin "lem yelid" tarafio neden arapca? Ibadet edilen yer cami olarak varsayarsak orada arapca oldugu icin arapca var. Yani bu cok basit bir kurgu.

    Sizin dininiz size benim dinim bana deseniz bile benden bu normal sekilde saygi yani susmami beklemeyin. Küfre karsi saygi ne zamandan beri adet olunmus da siz buna bizi cebrediyorsunuz anlamis degilim.

    Bu konu üzerinde ilimkar, ihtisasli bir sekilde tartisma yapacak arkadaslar ya da savunacak arkadaslar savunsunlar. Lütfen ayni mesajlari tekrarlayip durmayin

  7. Alt 06-16-2009, 19:38 #37
    merve_ Mesajlar: 11
    tüm dergahlar gerçek işlevinde mi kullanıyor? oralarda neler dönüyor maalesef çoğunluğu yalnızca zengin olma amaçlı yapıyor sahte şeyhler dolandırıcılar maalesef gerçek olanlarından fazla dumanın sözü onlaradır ne demek neden arapça bu kişilerin dini sömürdüklerine vurgu yapıyorlar neresi hakkarettir onu açıklayın lem yelid derler ve löp yutarlar derken bu sahte dindarları kast ediyor allaha dine karşı bir hakaret olmadığı çok açık siz anlamak istediğinizi anlayın!

  8. Alt 06-16-2009, 19:51 #38
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Ben objektif bakiyorum. Eger özgürce onlar istediklerini söylesin derseniz birakin da bizde kendi özgürlügümüzü ele alaim. Gerci bumudur özgürlük elbette degildir ama yazilardan anlasilan bu. Dergah ayni zamanda cami de demektir. Camide ibadetler arapca yapilir ve oraya ayetten bir kesit yapistirilmis. Bakin birseyi elestiriyorsaniz bin seyi ima edip direk tecavüze giremezsiniz. Onlar kendilerinde bu hakki bulmus ise benimde kendimde buldugum haklar var ve bende bu haklarimi bu forumda gördügünüz üzre ifa ediyorum. Bunu bir nevi karsilikli mektup gibi algilayin. Onlar biliyordu iyi - kötü reklamlarini yaptilar. Yinede buraya dönüp gördüler.

    selam ile

  9. Alt 06-16-2009, 19:58 #39
    merve_ Mesajlar: 11
    onların reklam yapmaya ihtiyaçları yok konserleri tıkabasa doluyor ve albümleri çok iyi satıyor camiyi kast etmediler kaanın caminin dergah anlamına geldiğini de bilmediğine de eminim özgürce sahtekarları eleştirmek dini kullananları eleştirmek dini bu gibi sahtekarların elinden kurtarmaya çalışmak allaha karşı bir görevdir bir borçtur duman da bunu yapmıştır kimsenin hakaret etme gibi bir özgürlüğü yok istediği gibi yanlışı eleştirme hakkı var duman bunu yapmıştır!

  10. Alt 06-16-2009, 20:25 #40
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bu isi profesyonel yapan herkes bir sekilde reklam yapar. Reklam kötüdür demiyorum ama ismini öyle/böyle duyurur. Reklama ihtiyac vardir sebebi ise para döngüsüdür. Ihtiyaci yok gibi bir savunmaya girmeniz garip gözüktü. Dergah kelimesini kullanan bir kisi illaki sözlüge bakar ve birincil anlaminin bu oldugunu bilir. Madem bilir yazar madem bilmez yazmaya hakki yoktur. Ergenlik cagina yeni girmis ortaokul cocuklari hakkinda degil, bir yetiskin olan ve halka hitap eden Duman grubu hakkinda konusuyoruz. Böyle bir konuyu "bilmiyorum" diyip SIVISMAK olsa olsa hayranlarini inandirir beni degil. Duman grubuna karsi bir antipatim yoktur ve dinlerimde. Fakat objektif olmak gerekiyor bu konuda. Simdi dergahlarda onca olay oluyor dediniz. Ya da duman bunu söylüyor. Dini istismar eden insanlari söylüyor. Bende demezmiyim sen bu konunun hangi merciisinki dini suistimal edenleri din alaninda elestirebiliyorsun. Ben Duman grubunu din alaninda elestirsem bastan "löp yutulurlar" ama benki baskalarini bu derece kesinkez elestirmekten haz eden isnan olmadigimdan sadece söylenilmis ya da yapilmis bu parca hakkinda yorumumu esirgemem.

    Acikcasi farkli pencerelerden degerlendiriyoruz olayi. Bu yüzden cikmazdayiz. Bu gibi hassas meselelerin ne mizahi olur ne de sarkisi. Tabiki bana göre olmaz ve olursada döner dolasir ucu size dokunur vesselam.

    Buradaki ülkedeki özgürlük anlayisini bir degerlendirin. Duman bir tarafi elestiriyor ama duman i elestirecek insanlara izin verilmiyor? Sizin bakis acinizla soru isareti koydum ki sizce bu adilmidir? Size göre iyi olan bana göre kötü ise ne olacak?

    Bu yüzden genel gecer olarak da dergah camidir yani ibadet edilen yerdir ama biryeri devrilipte basimizi yarmaz. Burada da nokta