Filistin'in özgürlüğü için Fax Eyleminde buluşalım…..



Filistin ve Irak başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde kurulmuş kanunsuz ve isimsiz hapishanelerde binlerce insan mahkeme yüzü görmeksizin, yasadışı ve gayri insani koşullar altında tutulmakta ve işkence dâhil türlü kötü muameleye maruz kalmaktadır.



Amerika ve İsrail güdümlü ülkeler ve onların istihbarat örgütlerince gemilerde, uçaklarda ve gizli merkezlerde tesis edilmiş bu hapishanelere karşı bir ses yükseltmek vicdan sahibi her insan, kurum ve ülkenin borcudur.



Bizler MAZLUMDER olarak İsrail tarafından hukuksuz bir biçimde tutulan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden Ahmet Sa'adat'ın serbest bırakılması için Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD) tarafından düzenlenen eyleme destek veriyoruz.



24.11.08 Pazartesi günü Taksim Postanesi'nde, saat 11.00'de toplanan Filistin Dostları, aşağıda yer alan metni işgalci İsrail Adalet Bakanlığı'na fakslıyoruz.



Filistin'in özgürlüğüne destek vermek isteyen herkesi Taksim Postanesi'ne bekliyoruz.



Mazlumder İstanbul Şubesi.



Yer : Taksim Postanesi (Taksim Gezi Parkı Altı-Otobüs Durakları)

Tarih : 24.11.2008 Pazartesi

Saat : 11.00





Fakslanacak Metin:



Bizler Türkiye'de yaşayan Filistin Dostları olarak Ahmad Sa'adat'ın tutuklanma, soruşturma ve yargılanma sürecini yakından takip ediyoruz.



Ahmad Sa'adat'ın Eriha hapishanesinden kaçırılmasının ve üç yıla yakın bir süre içinde hakkında herhangi bir delil bulunamadığından dolayı suçlama yöneltilmeksizin tutuklu kalmasının yasa dışı olduğunu görüyoruz



Filistinliler için önemli bir lider ve milletvekili olan Ahmad Sa'adat hakkında çıkabilecek cezai bir kararın Uluslar arası hukuk kurallarına ve işgale karşı direnme hakkına aykırı olacağını düşünüyoruz.



Yargınızın bunları göz önüne alacağını umup, benimsemeniz gereken adalet adına gereken sorumluluğu üstlenmenizi, bu hukuk dışı uygulamalara son vermenizi ve Ahmad Sa'adat'ı serbest bırakmanızı istiyoruz.