Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için hedef tuttu   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 02-17-2013 (10:20)   Son Mesaj: 02-17-2013 (10:20)    Cevap: 0    Gösterim: 346  

    02-17-2013

    Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için hedef tuttu

    Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için hedef tuttu
    Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için hedef tuttu

    Memur-Sen Konfederasyonu'nun kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattığı ''Özgürlük İçin 10 Milyon İmza'' kampanyası sona erdi.

    Memur-Sen Konfederasyonu'nun kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattığı ''Özgürlük İçin 10 Milyon İmza'' kampanyası sona erdi. Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi Toplantı Salonu'nunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, kampanya süresince STK'ların ve vatandaşların desteğiyle hedeflenen 10 milyon imzanın üstünde imza topladıklarını belirtti.

    Ankara için 700 bin imza hedefiyle yola çıktıklarını fakat daha fazla imza topladıklarını bildiren Kır, atılan her bir imzanın demokratikleşmenin önünü açtığını, kılık kıyafet özgürlüğü çekenlerin demokratikleşme adımlarını hızlandıracağını söyledi.

    Kampanyaya destek olan herkese teşekkür eden Kır, ''Daha ilk günden kampanyamızın beklenenin üzerinde ilgi görmesi, Memur-Sen olarak bu kampanyayı başlatmakla ne kadar hayırlı bir iş yaptığımızın açık göstergesidir. Ayrıca bu sonuç, 12 Eylül 2010 referandumunda halkımızın, özgürlük alanlarının genişletilmesi yönünde oylarıyla gösterdiği irade beyanını, özgürlük için 10 milyon imza kampanyasını da destekleyerek, yetkilileri uyarma konusunda bir kez daha sergilediğinin açık göstergesidir'' diye konuştu.

    Son yıllarda darbelerle, darbecilerle hesaplaşma ve demokratikleşme adına önemli adımlar atıldığını dile getiren Kır, ''Millet olarak hükümetten, anamuhalefetten, muhalefet partilerinden ve TBMM'nin sayın üyelerinden temel hak ve özgürlüklerin kişilerin ve kurumların inisiyatif ve lütfuyla kullanılan bir hak olmasından ziyade, hiç bir minnet borcu duymadan yasalarla teminat altına alınmasını, sivil, özgürlükçü, yasaklardan arındırılmış milli bir anayasanın yapılmasını ivedilikle bekliyoruz'' dedi.

    Kır, konuşmaların ardından Ankara genelinde toplanan imzaları Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan'a teslim etti.

    Kaynak: AA





    Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için hedef tuttu Yorumları